SPOİLER
Vahşetin Çağrısı: Uygar bir ortamda büyüyüp sonra ilkel yaşama geçerek vahşileşen Buck'ın hikayesi. Yazarın okuduğum ilk kitabı, soğuk topraklarda yaşam ve mücadeleyi sevenler için kesinlikle öneririm
*******************************
Buck uygar bir ortamda büyürken kötü ellere düşüp sopanın ve dişin yasasını tadıyor. Kötülük, eziyet , sopa, başka köpeklerle kavga yemeğinin çalınması gibi sebepler Buck'ı vahşileştiriyor ve Buck da sopanın ve dişin yasasının olduğu yerde nasıl hayatta kalınır neler yapılır öğreniyor. Buck soğuk topraklara geldikten sonra iki sahip değiştiriyor ve son 3. Sahibi onun hayatını kurtarıyor ve sahibi ve Buck birbirine sıkı sıkı bağlanıyor ve Buck tekrardan sevgiyi tadıyor.
Buck insan oğlundan birşey beklemiyor fakat sahibine duyduğu sadakat vahşetin çağrısından daha büyük.Buck bu yüzden çağrının peşinden gitmiyor taki sahibini kaybedene kadar.
Benim de kitapda en sevdiğim nokta bu Buck ın sahibine olan sadakatı
****************************
Filme gelicek olursak , kitapla farklılıklar olsada benzerlikler gösteriyor ve Buck kitapda anlatılan kadar vahşi olmuyor, nerede nasıl davranacağını bilen (nabza göre şerbet vermek)bir köpektir oluyor kitapda da aynı durum söz konusu fakat kitapda bunu vahşiliğini kullanarak yapıyor