Puan vermedi·304 syf.··Beğendi
···Okunma: 16 Eylül 2020 21:38 İtalya’da yaşayan bir grup yabancı akademisyen, kendilerine destek olan öğrencileriyle birlikte haklarını aramak için Avrupa Parlamentosu’na başvurmaya karar verirler ve bir tur otobüsüyle yola çıkarlar. Otobüs mikro Avrupa, farklı ülkelerden insanlar,kişisel çıkarlar ve orta yaşlı akademisyenlerin genç öğrenciler karşındaki libido savaşları.
Anlatıcı İngilizce okutmanı Jerry, sevgilisi için eşini terk etmiş ama sevgilisi tarafından da terk edilmiş, eski ilişkisine takıntılı bir karakter.Antik Yunan filozoflarından alıntılar yapacak kadar entelektüel ama tüm düşüncelerini eski sevgilisiyle yaşadığı cinselliğe bağlayacak kadar saplantılı.
#europa bilinç akışı ile yazılmış, Parks’ın upuzun cümleleri var ve Roza Hakmen çevirisiyle okumak ayrı keyifliydi. Anlatım olarak Thomas Bernhard’a benziyor özellikle tekrarlanan ifadeler ama Parks’ın belirgin farklılıkları var. Aynı anda üç- dört farklı konudaki düşünceyi bir arada vermiş. Jerry bir olayı gözlemliyor, olayı anlatıyor, olayla ilgili düşüncelerini anlatıyor bir taraftan bitiremediği ilişkisini anlatıyor, kuşkularından bahsediyor.
Tim Parks mitolojiyi,felsefeyi,tarihi ve Fransız Devrimi ile yükselen özgürlük,kardeşlik, eşitlik ilkelerini Avrupa Birliği bağlamında eleştirel bir tutumla ele almış.
“Batı dünyasının tamamı, kimliğini defalarca aşık olmaya,defalarca evlenmeye,defalarca boşalmaya endekslemiş durumda.”