·495 syf.·
2024 14. kitabı
Dinimizi ve Allah'ı akıllarda soru işareti bırakmayacak derecede açık bir gerçeklikle ve aynı zamanda da kadim tasavvuf geleneğinden de kopmadan okuyucuya sade ve anlaşılır bir dille anlatan akıcı bir üslubun kullanıldığı dört ciltlik bu eseri, yediden yetmişe ister avam olsun ister havas herkese şiddetle tavsiye ederim. Seküler dünyamızda gerçek islamı, Allah'ı görür gibi Allah'a bağlı olarak yaşayabilmeyi anlatan, her daim namazdaymışız şuurunu bizlere aşılayan bu doyurucu eseri dine yönelmiş yahut dinini sorgulayan herkes mutlaka okumalı ve özümsemelidir. Pek çok kitabı okumayı bana elhamdülillah Allah nasip etti. Ne ihya, ne füsus, ne fütuhat, ne risale-i nur ne de daha aklıma gelmeyen nice fıkıh, ilmihal, akide, islam tarihi gibi konularda yazılmış eserleri, her ne kadar mühim olsalar da, dört ciltlik bu eser kadar okumanızı öneremem. Bu kitap İslam tasavvuf anlayışının temel taşlarını çok sade bir dille anlatan bir giriş kitabıdır. Giriş kitabı olmasına rağmen neredeyse hiçbir detay es geçilmemiştir. Hacimlidir, içeriği doyurucudur. Bize dinimizi, kuranı, sünneti ve Rabbimizi çok güzel anlatmaktadır. Elbette diğer kitaplar da okunmalıdır ancak dört ciltlik bu eser tabiri caizse binanın temelini atmanızı sağlayacaktır. Zaten bu eseri bitirdikten sonra yukarıda zikrettiğim ihya gibi, risale-i nur gibi diğer eserleri de çok daha farklı bir gözle idrak etme olanağına sahip olacaksınız. "Noktanın Sonsuzluğu olmazsa olmaz" diye düşünmemin sebebi de işte budur. Buraya kadar yazdıklarımın haklılığına küçük bir delil olarak şu noktayı işaret edebilirim; bu nokta, teşbih ve tenzihte orta yolun bulunması gerektiğidir. Ancak pek çok alimin tenzih ile yetindiği gözden kaçmamaktadır. Hristiyanlar ise teşbihte aşırıya kaçmış, Hz. İsa'ya ilahlık atfetmişlerdir. Ne yahudiler gibi tenzih ederek Allah'ı göklerde bir yerlere saklayın, ne de hristiyanlar gibi teşbih batağında şirke düşün. Cem edin, tevhid edin. Peygamberimiz (sav.) hatemdir, birleştirendir. İşte bu ufka sahip olabilmek için bu eserin okunması gerekiyor. Kalbini İslam'a ısındırmak istediğiniz arkadaşlarınıza muhakkak tavsiye edin. Tek sıkıntı fiyatının anlaşılmaz derecede pahalı olması. Böyle güzide bir eser, gönül isterdi ki daha uygun fiyata alınabilsin. Keyifli okumalar.
Din
Noktanın Sonsuzluğu 1Lütfi Filiz · Pan Yayıncılık · 2013187 okunma