···Okunma: 27 Temmuz 2021 17:16 Herkese merhaba.
Zoraki Koca Serisi'nin 3. Kitabı Zor Kadın yorumuyla karşınızdayım.
Gülay & Osman, Karahan & Tuğçe'den sonra Ecrin & Ateş çifti de keyifle, bir solukta okundu.
Adamımız Ateş; sert, katı, yakıcı bir özelliğe sahip bir adamdır. Çevresi tarafından "kalbi olmayan adam " diye nitelendirilen, iş dünyasındaki acımasız tutumu ile çevresine korku salan bir kişiliğe sahiptir. Çevresine ustaca ördüğü kalın duvarların arasında kendi iç dünyası ile kapışan yalnızdır. Adamın sarsılmaz karizmasına, duruşuna, ne istediğini bilmesine (bazen bocalamasana) dışı sert, içi yumuşacık hallerine bayılıyorum resmen.
Kızımız Ecrin; ortalama bir güzelliğe sahip, genç bir kadın..Genç yaşına rağmen sırtına yüklenen ağır sorumluluğun altında ezilmeden dik durma mücadelesi vermek zorunda kalır. Babasının ölümüyle işlerin başına geçmiştir. Bir yandan sorumluluklarıyla bir yandan da babasından miras kalan dağlar kadar borçla mücadele eder. Yaşadığı bütün olumsuzluklara rağmen alaycı doğal bir gülüş yüzünden hiç silinmez. Acılarını, kaygılarını onun ardına ustaca gizlerken dikkatleri de üzerine çeker. Göz kamaştıracak kadar güzel olmasa da gülüşünün ışıltısı gözleri kamaştırması için yeterlidir. Güçlü kadın seven benliğim kendisine kucak açmıştır. Hele Ateş'e takılmaları yok mu, bayılıyorum.
Ateş beyimiz yaptırmak istediği AVM'nin arazisinde mülk sahibi olan ve araziyi satmaya yaklaşmayan yer sahibiyle görüşmeye gelir. Avukatının aylardır çabalamasına karşın sonuç alamamış olması adamımızı sinirlendirmiştir. İşi Bizzat sonuca erdirmek ister. Bir yandan da sorun çıkarmaktan başka bir şey yapmayan asi kızla tanışıp pazarlık yapmaya karar verir. Kızın araziyi vermekten başka çaresi olmadığının bilincindedir. Bu iş, tuttuğunu koparan adamımız için çocuk oyuncağı olacaktır...
Olacak mıdır?
Ne umuyordu ne oldu hemen o kısma geçiyorum.
Ateş'imiz arsanın üzerine kurulmuş anaokuluna gittiğunde, hayatına tat katacak bal gözler ile karşı karşıya gelir. Ve o günden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Yakışıklı çapkın bu kez sert kayaya çarpmıştır. O günden sonra kendisinin de anlamadığı değişik durumlar ve olaylar içinde bulur kendini. Ava gidip avlanır tam tabiriyle.
Arazinin batış sözleşmesini imzalatmaya niyetlenir ama imzalanan şey evlilik akti olur.
Tabii adamımız kendisini kandıra dursun ateş bacayı çoktan sarmıştır.
Serinin en kalın kitabı ama öyle akıcı ki asla duraksamadan, sıkılmadan bitiriyorsunuz. Karakterlerin birbirlerine olan uyumunu "çivi çiviyi söker" mantığında okurken yüzüm sürekli gülüyorduu. Tamam, Ateş bir ara fena çuvalladı ama çabuk toparladı. Bunu yazarımızın kötü adam yazamamasına bağlıyorum. Hele erkeklerine asla kıyamıyor.
Akğcı, tutkulu, aşk dolu kitapların müptelasıysanız bu kitap tam size göre.