2021 3. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2021 09:47
Kitabı okurken her zamanki gibi kesinlikle film olmalı diye geçirdim içimden. Ahmet Ümit kitaplarında öyle güzel betimlemeler yapıyor, ayrıntılara öyle güzel yer veriyor ki bu fikre kapılmadan kitabı okuyan çok az kişi vardır muhakkak. Hikaye Berlin’de, mitolojik öğelerle süslü bir cinayetin araştırılması ile başlıyor. Türk kökenli komiser Yıldız Karasu ‘nun bu cinayeti araştırırken yaşadığı maceralara tanık oluyoruz hep birlikte. Almanya’nın siyasi geçmişi, Nazilerin sebep olduğu karmaşıklıklar, Türklerin karşı karşıya kaldıkları ırkçı saldırılar vs bir çok siyasi olayla ilgili bilgilere de yer veriyor. Ki hepimiz biliyoruz ki siyaset ve Ahmet Ümit birbirinden ayrı düşünülemez zira her kitabında muhakkak yer veriyor . Ama özellikle, mitoloji konusunda yapmış olduğu araştırmalardan dolayı Ahmet Ümit’i ayrıca takdir etmek lazım. Hiç ilgisi olmayana bile mitolojiyi sevdirecek nitelikte güzel ve yalın bir anlatımla yer veriyor. Ve gidip anlatılan yerleri görme isteğiyle dolup taşıyorsunuz her seferinde. Ve tabiki Nevzat Başkomiser olmadan bir Ahmet Ümit kitabı öksüz kalırdı. Oda böyle düşünmüş olacak ki az da olsa yer vermiş sevgili Başkomiser ‘e ve tabiki Ali’ye. Kısacası her zamanki gibi beni fazlasıyla tatmin eden bir Ahmet Ümit kitabını daha bitirmiş olmanın mutluluğu içerisindeyim. Darısı diğerlerine.. Herkese iyi okumalar..
Roman
Kayıp Tanrılar ÜlkesiAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 202328,1bin okunma