9/10
·200 syf.··
2021 75. kitabı
·
8 günde okudu
·
Okunma: 12 Ağustos 2021 19:04
Kitap Peyami Safa'nın her zaman olduğu gibi kendine has tarzıyla ele alınmış. Derin tahlillere, analizlere fazlasıyla yer verilmiş. Her okuduğum kitabı ayrı zevk veriyor bana. Bu yüzden muhakkak Peyami Safa okuyun. Böyle bir yazarla tanışın, çekinmeyin, uzak durmayın.. Kitabın içeriğine gelecek olursak isminden anlaşılacağı gibi tereddütlerin üst düzeyde olduğu, içsel çatışmanın belirgin bir şekilde kendini gösterdiği bir roman. Ayrıca baş karakter bir yazar. Yazar olması hasebiyle yazdığı romanlarından biri başka bir baş karakterlerden olan Mualla tarafından keşfedilip kitabın içinde kitap okuyor. Yani bizzat kitaptan bölümler sunuluyor bize. Bu bölüm en keyif aldığım yer olduğunu söyleyebilirim. Daha sonra Mualla'nın yazarla tanışıp evlilik sürecine girmesi, ancak Mualla'nın kabul etmemesi şeklinde devam ediyor.. Kitap bu kadar muhteşem giderken devreye Vildan adında başka bir kadının girmesiyle benim için durağanlık başlıyor. Sıkıldım desem yeridir. Ama tabi yine kendinizi bulacağınız analizlerle karşılaşmamak elde değil. Ve ayrıca Peyami Safa'nın hayatını az çok biliyorsanız bu kitap bizzat hayatını yansıtmış yani kitabın içindeki kitapta diyeyim:) umarım anlaşılmıştır dediğim.. Bu kitap Peyami Safa'nın diğer okuduğum kitaplarına nazaran alt seviye de kaldı benim için. Ama yine de okunması gereken bir kitap.. 8 günde okuduğuma bakmayın vaktim olsa bir günde okunabilecek bir eser. kesinlikle tavsiye ederim. Kısa ve gayet anlaşılır sürükleyici bir roman.
Bir Tereddüdün RomanıPeyami Safa · Ötüken Neşriyat · 20209,1bin okunma
·
2.631 Gösterim
2 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
Sizin incelemeleriniz genelde hep kitaba dair bir merak uyandırıyor bende, elinize sağlık. İlk kez Peyami Safa okuyacak birine önce hangi kitabını tavsiye edersiniz?
Enver Bilge
Gönderi Sahibi
Öncelikle çok teşekkür ederim beğendiğiniz ve dikkate aldığınız için. Benim okuduklarım arasında favori kitabım şimdilik "Yalnızız" kitabı. Kalın olduğu için ince kitaplarından Fatih- Harbiye ya da Dokuzuncu Hariciye Koğuşu ile başlayabilirsiniz. Daha sonra muhakkak Yalnızız kitabını okumanızı tavsiye ediyorum.
Anladım, o zaman ben ince bir kitabıyla yazarla bi' tanışayım, sonrası için Yalnızız kitabını not ettim. Çok teşekkür ederim, bereketli okumalar dilerim.
Enver Bilge
Gönderi Sahibi
Rica ederim ne demek
👏👏