·127 syf.··Beğendi
···Okunma: 10 Ağustos 2021 19:45 Merhaba arkadaşlar bugün sizlere birçoğumuzun bildiği bir kitaptan bahsetmek ve farklı bir bakış açısıyla anlatmak istiyorum.
Hayvan Çiftliği bildiğiniz üzere George Orwell'in yazdığı bir siyasal fabldır. Orwell bu kitapta açık açık söyleyemeyeceği şeyleri bir kurgunun içine oturtarak hayvanların ağzından insanlığın durumunu göstermek amacıyla yazmıştır.
Kitap 1917 Sovyet devrimini ve o dönem başta olan Stalin'i çok ince ayrıntılarla eleştirirken o dönemde yaşayan halkı da hayvanların ağzından anlatmıştır aslında. Uzun süreler boyunca çalışan hayvanlar o dönemin işçilerinin yok paraya 18 saat çalışmalarını gösterirken,söyledikleri marşlar bir ülkenin marşı olmadan var olamayacağını gösterir. Kitap bunlar gibi bir çok öğeyi ve eleştiriyi barındırıyor içerisinde.
Kitabın sonuna geldiğimizde ise aslında o kadar akıcı ve merak uyandırıcı ki herkese gönül rahatlığıyla önerebileceğim kitaplardan oldu. Okuyun okutun:)