Kırmızı Saçlı Kadın
2021 22. kitabı
Spoiler bulunmaktadır. Kitabın başlarında baş karakterimiz Cem'in bakış açısından babası Akın'ı okuyoruz.Birkaç sayfadan sonra ise olaylar gelişiyor ,Cem ve babası Akın'ın yolları ayrılıyor .Cem dershane parasını çıkarmak için Mahmut Usta adında bir kuyucunun yanında çıkarklık etmeye karar veriyor. Ve ustasıyla birlikte Öngören adlı kasabaya su çıkartmaya gidiyor. Buraya kadar kitap, su ne zaman çıkacak heycanı ile  bir solukta okunuyor  . Kitabın devamında ise Baş karakterimiz Cem burada (Öngören)  kırmızı saçlı kadına aşık oluyor. İlerleyen zamanda Kırmızı saçlı kadının vesilesiyle gittiği tiyatro da Rüstem ve Sührab adlı oyunu izliyor .Bu oyun Cem'in hayatında yer ediniyor. Daha sonra ise Cem bir hata yaparak  kuyuyu bırakıp İstanbula dönüyor ve yaptıgı hatayı hiç unutmuyor. Cemin kuyu serüveninden kalan ustasına da anlatıgı hikaye olan, Kral Oidipus ve İzlediği tiyatrodaki Firdevsinin Rüstem ve Sührab hikayesi yıllarca kendine eşlik ediyor.Kitabın en güzel yanı bu iki hikaye hakkında bilgi edinmek bence .Kitabı okudukça bu iki hikayenin çok tanıdık gelmeye başladığını görüdüm Akın ve Cemin hikayesi Kral Oidipusa benzetirken , Rüstem ve Sührab hikayesi ise ilerleyen zamanda ortaya çıkan Enver karakterinin Cem ile olan ilişkisini benzetim. Kitabın iyi yanı bilgilendirici olması iken (Kral Oidipusa hikayesi ve Rüstem ile Sührab hikayesi hakkında bilgi.)Kitabın sonu birazcık hayal kırıklığına uğrattı. *** "Orada inşaatı boş ver şimdilik. Eminim oradaki en iyi manzara geceleri yıldızlarla ışıl ışıl göktür.”
Roman
Kırmızı Saçlı KadınOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 202462,3bin okunma