2021 14. kitabı
Kadınların sihirli olduğu ve sihirlerini yok etmedikleri sürece erkekleri parmakların da oynatacak güçte oldukları, düşünülen kasabada, kızlar 16 yaşına geldiklerinde, 1 yıl sürecek bir ölüm kalım mücadelesi vermek için erdem yılına gönderilip, kasabadan sürgün ediliyorlar. Fakat bu süreçte kızlara 'söylenen' vahşiliklerini yok etmeleri için asla bir yardımda bulunulmuyor. Aç, susuz kalan ya da bir hayvan saldırısına uğrayan kızlar ya evine sağ salim dönemiyor, ya da Erdem Yılında yaşamını yitiriyor. Tierney James, baş karakterimiz 16 yaşına bastığında o sene ki törenle düzenlenen Erdem Yılına bir grup kızla beraber gönderiliyor. Bu durumun saçma olduğuna, kızların masum olduğuna kendi hemcinsinlerine anlatmak istediğinde ise kâfir vs olarak adlandırılarak zaten birlik olmak gerekilen bu yerde hepten dislaniyor. Tierney'in iç dünyasını, düşünce yapısını ve en önemlisi hayata tutunma savaşını okuyoruz! • Çok çok çok mükemmeldi! Gerçekten olayların gidişatı o kadar iyiydi ki, yani üzülmedigim bir sahne gelse bile olayın akışından ağlayacaktım cidden. Konudan böyle bahsedince hiç aşk yokmus gibi duruyor farkındayım, beni de şoka sokan bir yerde aşk ta içeriyor ama nasıl bir aşk arkadaşlar, çok iyi çok! Aşk, kitabın %30 unu bile belki oluşturmaz ama o kadar etkilendim kiii yani o kadar iyi ki anlatamıyorum agdbsjxx7doedkkd. Ask çok naifti, çok masumdu. Sonunu daha farklı beklemiştim ama sonunu da beğendim diyebilirim. Distopya türünde olmasına rağmen, sanki gerçekte de günümüzde de kitabın içinde olan her bir olay gerçekti. Kitabı bitirip kapağını kapattıktan sonra bile sanki karakterler o kapak arasında yaşıyormuş gibiydi gözümde. Cidden çok etkilendim. Kitapta begenmedigim tek şey belki yazarın kaleminde ilk sayfalarda kurduğu devrik cümleler olabilir. kesinlikle öneririm çok güzeldi.
Distopya
Erdem YılıKim Liggett · Yabancı Yayınları · 20211,708 okunma
1 +1'leme
2.228 Gösterim
Bende başlamak istiyorum ancak sonu kötü biterde çok üzülürüm diye başlamaya korkuyorum :)) Sizin de yorumunuzu okuyunca başlasam mı diye düşünüyorum.
ayşenur
sonu hakkında spoiler vermeyeyim ama bence okuduğunuza pişman olmayacaksınız, çok güzel bir kitap.