2021 82. kitabı
Beni hayal kırıklığına uğratan bir kitap okudum bugün... Kahraman Tazeoğlu tarafından kaleme alınan Kıyısızlar beklentimin çok altında kalan bir kitap oldu.Emeğe ve yazara saygımı koruyarak kitaba dair eleştirilerimi sizlerle paylaşacağım Kitabın ilk yarısı kavuşulamayan bir sevgiliye hitaben kaleme alınmış mektuplardan oluşuyor. Bölümün adı ise Katilime Mektuplar. Başlangıçta bir kaç sayfa duygusal yoğunlukta olsa da hemen sonrasında sürekli tekrara bağlıyor ve neredeyse sosyal medyada gördüğümüz aşk sözlerinin bire bir aynısı durumuna geliyor. Aşkın hiç bu kadar bayağı bir şekilde anlatıldığını görmemiştim. Kitabın ikinci kısmında yazar, birkaç hikayeye ver veriyor. Bunlardan yalnız bir tanesini beğenerek okudum, o da sanırım yazarın ailesine ait bir sevda hikayesi. 192 sayfalık bir kitapta beğenerek okuduğum 15 sayfa bu hikayeye ait. Kitapta mektuplar, hikayeler, aforizmalar ve şiirler mevcut. Maalesef tek bir hikaye dışında beğendiğim hiç bir tanesi olmadı. Bazen bazı yazarlar ve kitaplar, kişiye hitap etmez. Sanıyorum benim için de durum bu oldu. Ne şiirlerde kalbime dokunan bir söz, bir ahenk bulabildim ne de kitabın geri kalanında. Sizlere de önermiyorum. 192 sayfalık bir kitaba para verip yalnız 15-20 sayfasını severek okuyacağınıza aynı parayla çok daha anlamsal derinliği olan kitaplar alabilirsiniz
KıyısızlarKahraman Tazeoğlu · Destek Yayınları · 20123,443 okunma