···Okunma: 19 Ağustos 2021 08:17 Çoğu insan gibi ben de farkında olmadan filmini izleyenlerdenim. Çok eskiden izlemiştim, bir arkadaşımın hediye etmesi sayesinde kitabını okuma fırsatım oldu ve böylelikle Süskınd'la tanıştım. Kitabı çok sevdiğimden kitap daha bitmeden yazarın diğer kitaplarını da sipariş ettim :)
Kitabı bitirdikten sonra filmi tekrar seyrettim, markiz bölümü hariç kitaba gayet bağlı kalınmış. Bütün olaylar sırasıyla anlatılıyor ve kitabın vermek istediği mesajı filmde de hissedebiliyorsunuz.
Bundan sonrası spoiler içerebilir ;
-spoiler-
Grenouille çok hassas bir koku alma duyusuyla doğmasına karşın, kendi kokusuzluğu yani vücudundan hiçbir koku çıkmaması, ona göre kişisel bir kimlikten yoksun olduğu düşüncesine yol açıyor. Konuşmayı bile kokulara göre öğrenen bir insan olduğundan, kendi kokusunun olmamasını öğrendiğinde büyük bir duygusal çöküntüye uğruyor. Bana göre Grenouille muhteşem parfümü yaratmaktansa kendinin iyi ya da kötü bir kokuya yani kişiliğe sahip olmasını isterdi. Zaten o kokuyu yarattıktan sonra yine bunun bir maske olduğunu, kendisi olmadığını düşündüğünden sonuç olarak yok olmayı seçti.
-spoiler-