Ebru abla değerli incelemen için çok teşekkür ederim. Adsız Ölü(m)'ün yeri bende her zaman ayrı. Kızılca Karanlık öyküsü de genel olarak kitaptaki en sevilen öykülerden biri. Malum baba yokluğu, travması pek çoğumuzun ortak acısı. Kendi tabirinle senin gibi öykü türünden pek hazzetmeyen bir okurun bu kitabı sevebilmiş olması benim için mutluluk verici. Senin nasıl bir okur olduğunu da şahsen bilen birisi olarak ayrıca sevindiğimi belirtmem gerekli. Malum sana kitap beğendirmek zordur. Tekrar kıymetli yorumun için teşekkür ediyorum, kısmetse başka öykülerde buluşmak üzere.
Dipnot cevabı: Kara Gergedan gibi bir jigolonun dönüşüm hikayesini ve 20. yılında verdiği emeklilik partisinin hem de arkadaşının ağzından anlatıldığı üzerine finalde üçüncü şahıs anlatıcıyla gerçeküstü öğelerin de yer aldığı, bir de üzerine marş/rap şarkısı formunda bir kısmın da bulunduğu bir öykünün içine girememen kadar doğal bir şey olamaz abla. (Dolma gibi içine ne kadar çok şey koymuşum. Açıklamayı yazarken yoruldum.)