·72 syf.····Okunma: 19 Ağustos 2021 01:31 Kitabı bitireli 1 saat bile olmadan,naçizane fikrimi sizinle paylaşmak istiyorum.
Kitap hakkında söylenecek o kadar çok şey var ki birini desem birinin hatrı kalır.
Kitap o kadar güzel o kadar akıcıydı ki kitabı saatler içinde bitirdim.
Öncelikle jack london`dan okuduğum 2.kitap olduğunu belirtmek isterim.Okuduğum ilk kitabına göre bu kitaptan daha çok etkilendiğimi söyleyebilirim.100-110 yıl önceden bu kadar isabetli nokta atışları yapmak takdire şayan bir bilgi birikimi istiyor ki jack london`ın herhangi bir salgın görmeden bu kadar gerçekçi bir kitap yazması bunun bir kanıtıdır.Özellikle koronavirüs salgınıyla uğraştığımız bu dönemde,bu kitabı okumak beni daha çok etkiledi.Belki savaştığımız,mücadele ettiğimiz virüs kitapta anlatılan virüs kadar kuvvetli değil ama yine de savaştığımız bi virüs.
Kitabın konusu; prof.smith`in şahit olduğubir virüs sonrası insanlığın yok oluşunu,ilkel yaşama dönüşünü torunlarına anlatması.Bizde kitapta torunlarına anlatılan bu insanlığın yok oluşunu okuyoruz.Kitap dediğim gibi çok güzeldi.Dinlediğim,okuduğum bazı yerlerde torunlarının araya girip sohbeti bölmesi hoş karşılanmamış lakin-bana kalırsa-bu jack london`ın ustalığıdır.Bunun sebebi şudur ;ilkel bir ortamda gelişen insanlığın nasıl olduğunu,insanlığın ne hale geldiğini göstermesidir.insanların sınıfsal fark gözetmeksizin hayatta kalma mücadelesi,hayatın adaletsizliği gibi birçok konuya da kitapta yer veriliyor.61 sayfalık bi kitaba bu kadar konuyu sığdıran ve bu konuları ilmek ilmek işleyen jack london`a kesinlikle bir şans vermelisiniz.
Herkesin okumasını istediğim bu eser umarım daha çok kişinin zihninde yer edinir.
Hoşçakalın,kitapla kalın!