2021 190. kitabı
Öyle bir kitap okudum ki yoruma nasıl giriş yapacağımı bilemedim. O yüzden bende bir yerden başlama kararı aldım. Bu kitabı okumaya başlarken eleştirebileceğim bir yer olursa eleştireceğimi söylemiştim. Çünkü kapak tasarımı ve kitabın ismi oldukça ilgi çekiciydi. Bu kadar ilgi çekici şekilde okuyucuya sunulan eserler beklentiyi yüksek tutmamıza sebep oluyor. Malum beklenti yüksek olup kitap beni tatmin etmezse baya eleştiriyorum Lakin bu kitabı eleştirmeme hiç gerek yok. Çünkü çok başarılı bir eser okudum. Cümlelerin ahengi, bölümlerin bütünlüğü ve kaderin bu şekilde yansıtılması beni çok etkiledi. Bazı yerlere gözyaşımda eşlik etti. Kitabın konusunu tek bir cümle ile özetleyeceğim. Okuyunca Maral 'ın dünyasına misafir olacaksınız. Bir insanın dünyasına misafir olmak demek ruhunun en derinlerine inmek demektir. Kaderin ağlarına takılıp kalmak demektir. O yüzden ne kadar yorumları okusanızda bu kitap hakkında edindiğiniz tüm bilgiler sizin için gizemli kalacaktır. Gizemi çözmek ve Maral'ın ruhunu anlamak için mutlaka okumanızı öneriyorum.
CellaSümeyye Ak · Panu Kitap · 202110 okunma