Haziran 2021
Panu Kitap

2021 57. kitabı
Herkese merhaba Bugünkü kitabım Cella. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki kitap beklediğimden çok daha iyiydi. #kitabınkonusu Maral, hiç sevilmemiş bir çocuk olarak büyüyor. Annesi ilk evliliğinde eşinin ailesi tarafından kendilerine layık olmadığı gerekçesiyle baba evine gönderiliyor. Maalesef ki ülkemizde hala yaşanmakta olan evliliğin bitişi yüz karası olarak görülüyor. Böylece tekrar evlendiriliyor. İkinci evliliğinde ise Maral dünyaya geliyor. Ama ne yazik ki buda bitiyor. Annesi, Maral ve kardeşi hepsi birlikte tekrar baba evine dönüyor. Kısa bir süre sonra ise kadına üçüncü evliliği yaptirilarak resmen satılıyor. Maral, dede evinde yaşamaya devam ediyor. Ama buna yaşamak denirse... Sevgisizlik, şiddet, aşağılanma... Belki sevgisizlik belki annesinin kaderini yaşamak hangisi ağır basar bilemiyorum ama Maral'inda seçtiği adam yanlış çıkıyor. Aslında çok iyi kibar görünen adam Miraç, içinde bir karanlık taşıyor. Hani derler ya kader motifi diye... Sanırım iste tam bu. Ahh bir de kitabı okuyun. Kadınlar neler çekiyor? Hangi sınavlardan geçiyor? Ülkemizin acı ama gerçekleri. Ben çok severek okudum. Yazarın kalemi, anlatımı gerçekten çok güzel. Kendisini tebrik ediyorum. Bol okuyucularınız olsun.
2021 107. kitabı
#okudumbitti #kitapyorumu Herkese merhaba, bugün sizi Maral ile tanıştıracağım.Kim mi bu Maral?Haydi yoruma bekliyorum. Sevgisiz büyüyen,dehşet bir çocukluk yaşayan küçük bir kız çocuğuydu Maral.Dedesinin annesini tarla karşılığında kendinden 25 yaş büyük birine verdiği evliliğin ürünüydü Maral.Zor bir hayata gözlerini açtı,annesi bu evliliğe dayanamadı ve kardeşi Kaan ile birlikte babasının evine döndü.Ama Maral için bu sonun başlangıcıydı.Gördüğü muameleler,yaşadığı hayat Maral'ı hepten yalnız bıraktı.Annesinin de onu yalnız bırakması Maral için artık bir yıkım oldu.Zor şartlarda okuyup arkeolog olan Maral'ın yaşamı Simay ile tanışınca daha da farklı bir boyut kazandı.Şanlıurfa'ya iş için giden Maral,Miraç ile tanışır ve bu tanışma ile hayatı tam bir kaosa döner.Miraç'tan sakladığı gerçek onu hepten bir çıkmaza götürecektir. Maral nasıl bir çocukluk yaşadı? Annesinin sevgisizliğinin gerçek sebebi ne? Dedesi ve akrabaları Maral'a nasıl davranıyordu? Annesi Maral'ı neden terketti? Simay ile tanışması onu hangi yola itti? Miraç kim ve nasıl tanıştılar? Bu tanışma tesadüf eseri mi oldu? Maral'ın Miraç'tan sakladığı gerçek ne? Miraç ve Maral'ın masalı nasıl bitecek? Yine bir dizi sorular ile geldim.Kitabın ilk sayfasından son sayfasına kadar nasıl bir merakla okuduğumu tarif etmem imkansız.Ah dağ ceylanım,senin çocukluğun beni yerle yeksan etti.Neden anne babaların günahlarını çocuklar öder? Hele o dede ve anneannesi Allahım delirdim resmen.İbretlik bir hayat ve yaşanılan acı dolu geçmiş.Ama yaşadıkları Maral'ı güçlü bir karaktere döndürdü.Yine de içindeki o korkusu hiçbir zaman gitmedi.Miraç'tan gördüğü sevgi onu başka birine döndürdü.Lakin sakladığı gerçek bile bu sevgiyi bitirmedi.Devamı kitapta.Mutlaka okuyun.Maral'ın hayatı sizi de çok etkileyecek eminim.Keyifli
2021 125. kitabı
seldokudu #cella Herkese merhabalar. Sizlere yeni bir kitap yorumu ile geldim. Kitap bana geleli uzun zaman oldu ama yorumunu yapmak bu zamana kaldı.🙈 Ama ne demişler geç olsun güç olmasın. İsmi dikkatinizi çekiyor önce değil mi? Ama ben anlamını kitapta bulmayı seçip arama motoruna bakmadım. Tabi merak edenler için yazmayacağım ister arar bulur isterseniz de kitapta bulursunuz cevabını ben kitapta bulmayı seçtim. Açık konuşmak gerekirse kapak ve arka kapaktağa bakınca böyle bir hikaye beklemiyor insan okuyanlar beni anlayacaktır. Öncelikle kitabı, yazımını, akışını ve işleyişini sevdiğimi söylemek isterim. Gerçekten sizi içinde tutan bir kitap. Bir kadının son nefesini vereceği anlarda bir iç döküş mü? Bir itiraf mı? Yoksa bir günah çıkarma mı? Diyebiliriz derken düşünürken hepsini de yakıştırdım. Maral ile yararlanmasının ardından bir yolculuğa çıkıyoruz geçmişse taaa doğumuna kadar olan sürece. İstenmeyen bir çocuk olur annesi tarafından. Oysa ne günahı vardı o mu seçip istemişti o hayatı. Babası da annesinden yaşça çok büyük olunca Maral henüz altı yaşlarındayken hayatını kaybeder. Çileli ve zor hayatı hep hor görülüp, istenmeyip, itilip, ötekileştirilerek geçer. Her şeye rağmen tutunduğu bir dal olur. Arkeolog olarak bir gizli görev için gittiği Şanlıurfa da Miraç ile tanışır. Aralarında başlayan aşk ve sırlar ise Maral'ın sonunun geldiğini düşündüğü anda su yüzüne çıkar. Kendinden bile sakladığı sırları anlatırken nefesleri sayılı olduğunu düşünür. Her şeyin açığa çıkma ve gizlenenlerin açığa çıkma zamanı için ise zaman vardır... Okurken her konudan bulacağınız bir kitap diyebilirim ve içinize işleyen hayatın içinden bir hikaye diye de söyleyebilirim.
2021 71. kitabı
Gizli bir görev için Urfa’ya gelen Maral’ın hikayesi.Hani derler ya çocukken yaşadığın acılar gün olur kaderin olur aynen öyle.Maral zor,acı bir çocukluk geçirmiş bir arkeolog.Annesinin yanlış kararları sonucunda acısını Maral,ın çektiği bir yaşam.Küçük yaşta hem annesiz hem babasız annesinin ailesinin yanında yaşam mücaledesi vermiş.İtilerek hor görülerek çocuk olduğu unutularak.Büyüklerin hatalarının acısı resmen ondan çıkarılmış.Gel zaman git zaman o küçücük haliyle dim dik durmaktan vazgeçmemiş. Kendi hayatını kurmuş büyümüş,okumuş meslek sahibi olmuş.Ama hayat bu ya inişleri çıkışları yanlış kararları yaşamadan tecrübe edilmez.Bir gün görev gereği Urfaya gelir herkez onu arkeolog sanırken işin rengi bambaşkaymış okudukça şaşırdım desem yalan olmaz.Urfa’da gizli görevdeyken Miraç adında biriyle de tanışır.Hayatının aşkı olur.Çiftin arasında imkansız olarak görülen bir çok şey yaşanır.Duvarlarını birlikte yıkmaya çabalarlar.Mücadeleleri de o yöndedir. Aslında arkeoloji ye dayalı gizem dolu bir kitap sanırken başladığımda hem bunların yanı sıra polisiye dram aşk dolu bir eser olduğu çıktı ortaya.Herşeyden biraz vardı tabiri bu olsa gerek. Akıcı gizemli şaşırtıcı yanlarıyla sayfayı çevirdikçe hikayenin içinde buluyorsunuz ve yaşıyorsunuz.Böyle soluk almak kendinizi dinlemek ayrıca okurken sayfaları merakla çevireceğiniz bir kitap arıyorsanız tavsiyemdir .
2021 190. kitabı
Öyle bir kitap okudum ki yoruma nasıl giriş yapacağımı bilemedim. O yüzden bende bir yerden başlama kararı aldım. Bu kitabı okumaya başlarken eleştirebileceğim bir yer olursa eleştireceğimi söylemiştim. Çünkü kapak tasarımı ve kitabın ismi oldukça ilgi çekiciydi. Bu kadar ilgi çekici şekilde okuyucuya sunulan eserler beklentiyi yüksek tutmamıza sebep oluyor. Malum beklenti yüksek olup kitap beni tatmin etmezse baya eleştiriyorum Lakin bu kitabı eleştirmeme hiç gerek yok. Çünkü çok başarılı bir eser okudum. Cümlelerin ahengi, bölümlerin bütünlüğü ve kaderin bu şekilde yansıtılması beni çok etkiledi. Bazı yerlere gözyaşımda eşlik etti. Kitabın konusunu tek bir cümle ile özetleyeceğim. Okuyunca Maral 'ın dünyasına misafir olacaksınız. Bir insanın dünyasına misafir olmak demek ruhunun en derinlerine inmek demektir. Kaderin ağlarına takılıp kalmak demektir. O yüzden ne kadar yorumları okusanızda bu kitap hakkında edindiğiniz tüm bilgiler sizin için gizemli kalacaktır. Gizemi çözmek ve Maral'ın ruhunu anlamak için mutlaka okumanızı öneriyorum.
2023 50. kitabı
Herkese merhaba Bugün sizlere @panukitap'tan çıkan @mys_smm_ 'nin kaleminden Cella kitabının yorumu ile geldim. Öyle bir kitap ki Maral'ın yaşadıkları beni derinden sarstı. Eğer çocukken sevilmemiş bir kadınsanız Maral gibi, bir bütün olarak mutluluğu hak ettiğinizi düşünmüyor olabilirsiniz. Bunu elde etmek için hiçbir çabanın yeterli gelmeyeceğini düşünüyorsanız ve muhtemelen mutluluğu bulamayacağınıza inanırsınız. Mutlu olabileceğiniz anlarda bile, farkından olmadan kendinizi herşeye kapatır ve değersiz hissedersiniz. Ancak bunu yapmamalı ve herkes mutlu olmayı hak etmelidir bence. Maral hiç kimse tarafından sevilmemiş bir çocuktur. Annesi ilk evliliğinde eşi askerde iken eşinin ailesi tarafından kendilerine layık olmadığı için ve eşi askerden dönüp kardeşinin onu doldurması nedeni ile eşini baba evine geri gönderir. Bir müddet ailesi ile yaşadıktan sonra Maral'ın annesi Zehra ikinci evliliğini yapar. Bu ikinci evlilikte Maral dünyaya gelir ama bu evlilikte biter ve Zehra Maral ve kardeşini de alıp hep birlikte tekrar baba evine döner. Kısa bir aradan sonra Zehra tekrar para ile satılıp 3.evliliğini yapıp Nevşehire gider ve Maral dede evinde yaşamaya başlar fakar buna yaşamak denirse Çok zor şartlar da okuyup arkeolog olan Maral'ın yaşamı Simay ile tanışınca daha farklı bir boyut kazanır. Şanlıurfa'ya iş için giden Maral, Miraç ile tanışır ve bu tanışma ile hayatı tam bir kaosa dönüşür. Miraç'tan sakladığı gerçek onu hepten bir çıkmaza götürecektir. Kitabı okuyun. Maral'ın hayatı sizide derinden etkileyecek eminim. Kesinlikle tavsiyedir.. Alıntı . . Karşılığını göremediğin bir sevda yalnızca yüktür (syf 18) Kızların babaları ölünce hayalleri de gidiyor onunla birlikte (syf 53) Güneş çıkıp yönünüzü değiştirdiğinde sizi geçip gitmesine izin verin.(syf 77)
2022 21. kitabı
KİTAP TAVSİYEM "Cella" ALINTILAR _Elimi,hiç bırakmayacağına yeminler eden adam,beni tek kalemde sildi Sen gitme dedim "Ben alışkınım kovulmaya..." _Kan bağı mecburi sevgidir.Asıl mucize ise hiçbir sebep ve bağlılık olmadan birini öylesine sevmektir... _Bazen,uyanmak istediğimiz yerlere açarız gözlerimizi... _Çalıntı bir mutluluk var içimde... _Eksikliğini tamamlarken,hatalarının kölesi oluyor bazen insan... _"İnsan bazı hatıralarda zaman donsun istiyor.Bazı hikâyelere ömrünü bağışlamayı diliyor.Hayatım hep o günlerdeki gibi kalsaydı yine masallar anlatırdı babam. Olmadı... " _İnsan,yalnızca aşıkken haksız çıkmaktan mutlu olur... Aşk,hep bir korku halidir.Tedavisi olmayan bir karın ağrısıdır... _ Bazıları bu dünyaya kasıktan yalnız doğar... _KİTAP HAKKINDA_ Cella...bir göz atayım deyip elime aldığım,bir anda kendimi ağlayarak olaylara dahil ettiğim güzel kitap...254 sayfa saatler içerisinde bitti.Ben de bittim... Koca bir hayatı,kısacık bir zamana sığdırmak zorunda kalsaydınız,başarabilir miydiniz?O başardı...Gün batımına kadar,kederli hayatını ağlaya,ağlata anlattı....Kim mi o? Maral...Zehra'nın kızı Maral... Sevgi görmemiş annenin,sevgi görmeyen,dışlanan kızı Maral... Bayram sabahı dahi üzerine yeni bir eşya giyemeyen Maral...itilen,hor görülen,anne babasının hatalarının altında ezilen,gün yüzü görmeyen Maral... Annesinin sürekli seni.hiç istemedim dediği Maral... Dünyaya gözlerini açtığı gün,ceylan bakışlarına hayran olan babasının,adını Maral koyduğu küçük kız,annesinin ikinci eşinden dünyaya geliyor.İlk aşkından koparılan Zehra,baba evine dönünce hakaretler duyuyor.Adı dul diye apar topar bir kısmet bulunuyor ve 27 yaşındaki Zehra,42 yaşındaki adamla evleniyor.Maral'ın babasıyla...kocası tarafindan hep görmezden gelinen Zehra Maral'ı hiç sevmiyor.Kısa süre sonra
Hayat ve İnsan