Ahitler
2021 21. kitabı
Ahitler ,feminist distopya türünde yazılmış olan Damızlık Kızın Öyküsü devam kitabıdır.Yazarı Margaret Atwood Ahitler’i Damızlık Kızın Öyküsü kitabından 35 yıl sonra çıkarttığı için bu kitap, okuyucuları açısından çok değerlidir. Damızlık Kızın Öyküsü’nde ana kahramanımız June’un gözünden tüm yönleriyle anlatılan totaliter Gilead rejimini ;June’un biri rejimin içinde diğeri ,ondan uzakta yetişen kızlarının bakış açısıyla inceliyoruz. Yazar, ilk kitapta okuyucularının aklında kalan soru işaretli kısımları bununla cevaplıyor.Ayrıca ilk kitapta bana göre tam manasıyla değinilmemiş olan ilginç kötü karakter Lydia Teyze bunda hakkı verilerek anlatılmış. Bu tarzı seviyorsanız kitabın dizi uyarlaması olan The Handmaid's Tale’yi de izlemenizi öneririm. Margaret Atwood’un bir röportajında Ahitler henüz yayımlanmamışken dizinin devamının nasıl olması gerektiğini ona sorduklarında konuyu istedikleri şekilde devam ettirmelerini ,sadece senaryoda yazılanların gerçek hayatta karşılığının olmasını istediğini belirttiğini okumuş;bundan etkilenmiştim. Aslında dünyanın çoğu yerinde biz kadınlar bir distopyanın içinde yaşıyor gibiyiz.Kurgu olarak sunulanlar bizim yaşadıklarımız ,kimi zaman korkularımız.Duyduklarımızın başımıza gelip gelmeyeceğinden emin değiliz.Bu konu hepimizin yarası ,uzatmak istemiyorum.Umarım gelecekte daha güzel günlere yelken açarız. İyi okumalar dilerim. ”Utançsız olmayı isterdim. Utanmaz olmayı isterdim. Cahil olmayı isterdim. Böylece ne kadar cahil olduğumu bilmezdim." Hiçbir şey bir anda değişmez: derece derece ısınan bir küvette farkına varmadan haşlanarak ölürsünüz.
AhitlerMargaret Atwood · Doğan Kitap · 20201,324 okunma