2021 12. kitabı
Her şey 2001 senesinde İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler görevlisi Maya Duran’ın Alman asıllı Prof. Maximilian Wagner’i karşılamasıyla başlar. 1930’lu senelerde İstanbul Üniversitesi’de hocalık yapmış olan profesörün isteğiyle Maya onu bir gün Şile’ye götürür. Böylece 60 senelik dokunaklı bir aşk hikayesine karışmakla kalmaz, dünya tarihine ve kendi ailesine ilişkin sırları da öğrenir. Romanın ana karakterleri Maya ve Maximilian ama hikayenin arkaplanını oluşturan ana karakter bana göre Wagner’in sevgili karısı Nadia. Ah Nadia! Hükümetler arası hırsın kurbanı Nadia ve daha nice Yahudi... Serenad, konusu gereği çok ilgimi çeken bir romandı. İlk etapta gayet sıradan bir olay örgüsüyle karşılaşacağımı sandım ama asla öyle olmadı. Kitap, içinde yakın tarihimizden öyle bilgiler sunuyor ki. Üstü hep kapatılmış bilgiler... Verdiği mesajlar da cabası. Bu da karakterlere olan bağımı artırdı. Maya’yı, Max’i, Nadia’yı uzun süre unutamadım. Kulağımda hep o müthiş beste yankılandı: “Schubert-Serenade”
Roman
SerenadZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2020163,9bin okunma