2021 23. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2021 13:41
Gamzelim serisinin devamı olan bu kitabı heyecanla soluksuz okudum. Yaşadığım şehire gelenek ve âdetlerimizin rahatlığına en çok da özgürlüğümüze şükür ettim. Sevmenin günah ve ayıp sayıldığı karşı çıkmanın edepsizlik olduğu kadının söz hakkının bulunmadığı şehir gördüm kitapta yeter artık hangi yüzyılda yaşıyoruz dedim. Sevda,kaza sonucu hafızasını kaybetmiş geçmişini hatırlamayan yatalak annesine bakan babasının korumasında olan bir genç kadın. Kendini kaçtığı kötü insanların elinde bulan sevda aylarca ailesini göremez. Bir adam çıkar eşin derler, bir çocuk vardır ona ait olduğu söylenir ama o hiç kendini o aileye ait hissetmiyordur. Töre derler aşiret derler ama o hepsine çok uzak hisseder kendini. Annesinin elinde kukla olmuş bir adama köle olur acılar çeker. Ama tüm bu arbedenin içinde kitap okur. Sevdanın tek unutmadığı şeydir okuma sevgisi . Kitaplar ona öz güven verir kaynanasına karşı kendini korumasını insanlara karşı dik durmayı öğretir. Bir de rüyalarını süsleyen biri vardır onu mutlu eden ama hiç yüzünü görmediği biri. Kocasını hayallerindeki o kişi ile aldattığını düşünüp utanır bazen. En az sevda kadar acı çeken üzülen biri daha vardır Barlas Ağa. Herkes güçlü merhametli herkese yardım eden bir o kadar da örf ve adetlerine bağlı biri olarak tanısa da onun da içinde yanan bir ateş bir imkansızı vardır. Herşeye rağmen güçlü ayakta duran Sevda ailesine kavuşmak için her yolu dener ve sonunda başarır. Kendini savunmasını ve anlatmasını başarabilen herkes başarıya elbette ulaşır ben bu kitapta bunu birkez daha anladım. Sevda'nın azmini gören Baran Ağa da onun yanında olur ve başarması için elinden gelen herşeyi yapar. Sabrı ve cesareti istediğini almak için verdiği mücadeleler güçlü bir kadın gösterdi bana okurken hep aferin sevda dedim. Çok severek okudum herkese tavsiye ederim.
Ya’saklımsınMüjde Aklanoğlu · Hasrem Yayınları · 067 okunma