Gamzelim 2. Kitap

İlk Yayın Tarihi:
Ekim 2020
Hasrem Yayınları

2026 4. kitabı
Sevda’nın yaşadıkları içimi parçaladı. Yeri geldi ağladım yeri geldi sövdüm… Bu kaşar da olmaz artık dedim, gerçekten de bunların hepsini yaşadı mı diye meraklandım. Bir insanın çilesi hiç mi bitmez? Kocasından ayrı kayınvalidesinden ayrı eziyet çekti Sevda… Yalan bir dünyanın içinde yaşamaya devam etti. Ne annesini görebildi, ne babasını ne de başka bir akrabasını… Hiçbir şey hatırlamıyordu ama neredeyse her gece rüyasında ona seslenen birini duyuyor ama yüzünü bir türlü göremiyordu. Söyledikleri gibi kötü bir kadın mıydı yoksa hayatının tamamı bir yalanın içinde miydi? İlk kitabın sonunda Sevda trafik kazası geçiriyordu ve orada bitiyordu. İkinci kitabımızda Sevda artık hafızasını kaybetmiş durumda ve hiçbir şey hatırlamıyor. Gözlerini Yunanistan’da açıyor ve sadece gençlik yılları ile alakalı hatıraları var onun dışında hiçbir şey hatırlamıyor. Ne arkadaşlarını ne de her gece rüyasına giren o gamzeli adamı… Geçmişinde kalan biri mi yoksa izlediği bir filmden ya da kitaptan mı böyle rüyalar gördüğünü bilemiyor Sevda. Bir gün Uras evlerini buluyor ve Sevda evli bir kadın olduğunu öğreniyor ama böyle bir adamla nasıl evlenirim diye de düşünmeden edemiyor. Ondan gizlenen şeyler olduğunun farkında fakat hiç kimseyi konuşturamıyor. Herkes ondan bir şeyler saklıyor. Çektiği eziyetlete rağmen sapasağlam duran bir Sevda var karşımızda, her şeye rağmen hayata tutunan bir kadın… Bir de Barlas var tabii… Sevda’ya üzüldüğüm kadar ona da üzüldüm. Sevdiği kadının çektiği eziyete mi üzülsün, onu hatırlamadığına mı yoksa artık kardeşinin karısı olmasına mı? Harika bir kitaptı. Olayların gerçek hikayeden esinlenerek yazılmadı ayrı bir duygulandırdı beni. Acaba ne kadarı gerçek ne kadarı kurgu diye düşünmeden edemiyorum. Tavsiyemdir.
·565 syf.·
2024 7. kitabı
Bana Adımı Sor kitabıyla ayrı büyülenip sonunda ağladım ve ikinci kitabının bitişiyle mutluluktan ayrı ağladığım çok güzel bir kitaptı. Yasak bir aşkın gerçeğe dönüşme hikayesini anlatan bu kitap beni ağlamaya sürükledi. Kitaplarını çok severek ve her okuduğumda ağlayarak bitirdiğim Müjde Aklanoğlu 'na teşekkür ederim. En sevdiğim yazarlar arasında olan bu yazarın tüm eserlerini severek ve yaşayarak okuyabilirsiniz... :)
Aşk
2026 10. kitabı
"Bir kadın kaç kere kefenlenirdi , kaç kere ölüme gelin edilir, kaç kere cehenneme hibe edilirdi? Ben tekrar ve tekrar ölmek için mi doğmuşum? Gün yüzü görmediğim şu hayatta , gözyaşlarımla yıkanarak mı gömülecektim? " Herkese Merhaba "Gamzelim "serisinin ikinci ve son kitabı "Yasaklımsın" ile sizlerleyim. İlk kitap öyle bir yerde bitti ki Allah'ım insallah kabustur dedim ama maalesef gerçekmiş. Sevda yaşadığı olay sonrası istemediği kişiyle zorla evlendirilir. Evliliği istemeyen Sevda nikah sonrası kaçıp gitmeye çalışırken büyük bir kaza geçirir . Uzun süre yoğun bakımda kalır. Uyandığında ise babası ve annesi ile kendini başka bir şehirde bulur. Yaşadığı kazayla 28 yıllık hayatının ilk 15 yılını hatırlayan Sevda'ya babası olanları anlatmaz. Annesi de kazadan önce kızının başına gelenler yüzünden felç geçirmiştir. Sürekli bir kaçış halindeyden bir gün oldukları yere kalabalık birileri gelir. İçlerinden biri kocası olduğunu söyler. Sevda gitmek istemese de babası engel olmaya çalışsa da karşılarındakilerin tehdidine boyun eğerler. Sevda'ya geldiği konakta bir de çocuğu olduğu söylenir. Konağa girdiği an kaynanası ve kocası ona fiziksel ve sözel şiddet uygularlar. Ailesiyle görüşmesine izin verilmez. Onu tek mutlu eden an ise ara sıra gördüğü rüyalarıdır. 4 yıl sonra konağa gelen eşinin abisi Barlas sayesinde biraz da olsa soluk alır. Barlas'ın gelmesiyle de tüm düzeni değişmeye baslar. Serinin ilk kitabında babaanne olacak kişiye öyle kızmıştım ki daha kötüsü olamaz diyordum. Bu kitapta kötünün kötüsü bir Dildar var. Böylelerini toprak bile almaya utanır . Hele konaktaki çalışanlara ne demeli bilmiyorum. Bir kadın dayak yerken haketti zihniyetinde olmaları beni deli etti. Sevda'nın hayatının değiştiği nişanın sahibi Nisa, anne ve abisinin nasıl kötü olduğunu
2021 37. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2021 00:31
Kitap bitti ben de bittim. Her ne kadar sonu güzel bitmiş olsa da bu yaşanan gerçeği değiştirmiyor malesef . Bir de gerçek hayat hikayesi olduğunu bilmek insanı hepten yaralıyor
2021 88. kitabı
İlk kitabımız olan Gamzelim çok heyecanlı bir yerde bitmişti (okuduğum tüm yorumlar bu cümleyle başlıyordu bende yazmasam çatlardım). Ve ikinci kitabımız olan Gamzelim Yasaklımsın kesinlikle daha etkileyici, daha sürükleyici ve daha muhteşemdi. Trafik kazasından sonra hafızasını kaybeden güzel Sevdamız iki yıllık kaçak hayatının ardından kendini hiç tanımadığı bir evde bulur. Hatırlayamadığı bir kocası, hissetmediği bir kızı, sevemediği bir kaynanası damdan düşer gibi geçmişinden bu güne gelirler. Anne babasını göremeden geçen günlerde çektiği eziyetlerin, aşağılanmaların, şiddetin tek kaçışı rüyasına giren yüzünü hatırlayamadığı adamdır. Gamzeli. Bir de Barlas Ağa gelir sonradan o eve ki, kendini ben senin kayınbiraderin Barlas Ağa diye tanıtsa da, Sevda gözüne bakınca kalbinin teklemesine, tanımadığı bu adama sorgusuz sualsiz güvenmesine engel olamaz. . Son sayfaya kadar ne heyecan dindi, ne gözyaşım durdu. Erkek egomanyasında kadınların yaşadığı tüm zulümlere Sevdanın hikayesini katık ederek lanetler yağdırdım. Dilerim bu hikayenin sahibi de bizim Sevdamız gibi mutlu sona kavuşmuştur.
2020 144. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2020 15:32
Müjde Aklanoğlu benim ne yazsa okurum dediğim yazarlardan ve kalemine hayranım. Gamzelim serisi ile beni yine hayal kırıklığına uğratmadı ve aklımı başımdan aldı...⁣ Ilk kitap Gamzelim / Bana Adımı Sor kitabından sonra ikinci kitabı beklemek tam bir eziyet oldu benim için. Aslında o kadar uzun bir süre yoktu ama bana yıllar olmuş gibi geldi. Çok şükür sonunda kavuştuk ve okudum güzel kitabımı⁣ •⁣ İlk kitap öyle bir yerde bitmişti ki Sevda ve Gamzeli bir an olsun aklımdan çıkmamıştı. Bir de gerçek hayat hikayesi olunca insan merak etmeden duramıyor. O yüzden ikinci kitaba gelir gelmez başladım ve yine içimde bir isyanla okudum. Sevda senin yüzün hiç gülmez mi? Ne çekilmez kaderin varmış diye ağlarken buldum kendimi. ⁣ Gerçekten senin başına gelenler ve yaşadıkların benim başıma gelse ben senin kadar güçlü olabilir miydim. Bilmiyorum. ⁣ Kadın düşmanı, ne yapacağı belirsiz bir adamla yaşamak, yeni güne uyanıp uyanamayacağını bilmemek. Bir de bunlar yetmezmiş gibi zebani gibi mutlu olmanı istemeyen lanet bir kaynana. Düşüncesi bile kabus gibi ⁣ •⁣ Tüm bunlar yetmezmiş gibi birde geçmişten tanıdığına inandığın ama kim olduğunu bir türlü hatırlayamadığın bir kayınbirader. Bir de kocandan nefret ederken o ne yapsa ona doğru çekilmen!!!⁣ •⁣ Yine bir el kalbimi sıkıyormuş hissi ile okudum kitabı. Sevda acı çektikçe benimde nefesim kesildi. Allah'ım bu nasıl kader, bir insan bu kadar acıya nasıl dayanır? Sevda sen nasıl bu kadar güçlü olabildin? Gerçekten kitabı okurken etkilenmemek elde değil. Mutlu son isteyen Sevda'mız kitapta mutlu sona ulaştı ama gerçek hayatta ne yaşıyor bilmiyoruz. Ve ben her zaman mutlu olman için dua ediyorum Umarım tüm çektiğin acıları unutturacak bir mutlulukla sarmalanmış durumdasındır. ⁣ Müjde Hanım yine hepimizi kalbimizden vurdunuz ⁣
2021 12. kitabı
Dünya üzerinde, bir çok toplulukta benimsedikleri farklı ahlaki anlayışları, o toplumlara üye bireylerin, olayları değerlendirmekte kullandıkları ahlaki çerçeveleri belirlemektedirler. Özellikle toplumumuzda halazır da var olan töre adı verilen ve benim asla anlayamayacağım bir düşünce tarzı ile hayat tarzı haline getirilmiş, namusun temizlenmesinin gerekliliğini söyleyen bir sosyal yasa ile namus kisvesi altında kadın hedef alınıyor ve kadınlarımız fiziksel ve ruhsal olarak herşeyini hatta hayatını kaybediyor. Törelerin çarpık ve sapkın uygulamalarından kurtulabilmek için eğitime ciddi bir şekilde değinilmesi, Medeni Kanun’un modernleşmeyle kendiliğinden yaygınlık kazanmasını beklemek yerine, bölgelere, etnik gruplara yada mezheplere göre değişen dini ve geleneksel yasaların ve uygulamaların incelenmesi, tartışılması ve kadınların bu tartışmanın öznesi olabilmelerini sağlayacak mekanizmaların işlerliğe geçirilmesi, gerek kadınlar, gerekse çağdaşlaşma açısından son derece önem taşımaktadır. Kadının toplum içindeki rolünün “hizmetçi, cinsel obje ve çocuk doğuran canlı”dan öteye alınması gereklidir. Neden bunları yazdığıma gelince tabii ki de kurguyla alakası var. Kitap, aşk tarzı olsa da, alt tema bakımından geniş konulara değinmekteydi. Bunlardan biri de töreler idi. Toplumumuzun içindeki cehalet ağlarını ayrı ayrı işlemişti, yazar kurgusunda. Ayrıca kadının en büyük düşmanı yine kadındır tezini bir kez daha teyit etmekle birlikte, kurgusunun derinliklerinde hissettirdiği kadının her koşuldaki gücü takdire şayan idi. ~ Ah! İçimi titreten, ruhumu parçalayan Sevda! Yaşadıklarını kurgu olarak bile okuması böylesi zor iken senin gerçek hayatta yaşadıkların kim bilir nasıl yürek dağlayıcıdır. Umarım kader ve hayat sana da bir gün güler. Cem Adrian’ın dediği gibi, “Umut,
İnsan ve Toplum
2021 23. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2021 13:41
Gamzelim serisinin devamı olan bu kitabı heyecanla soluksuz okudum. Yaşadığım şehire gelenek ve âdetlerimizin rahatlığına en çok da özgürlüğümüze şükür ettim. Sevmenin günah ve ayıp sayıldığı karşı çıkmanın edepsizlik olduğu kadının söz hakkının bulunmadığı şehir gördüm kitapta yeter artık hangi yüzyılda yaşıyoruz dedim. Sevda,kaza sonucu hafızasını kaybetmiş geçmişini hatırlamayan yatalak annesine bakan babasının korumasında olan bir genç kadın. Kendini kaçtığı kötü insanların elinde bulan sevda aylarca ailesini göremez. Bir adam çıkar eşin derler, bir çocuk vardır ona ait olduğu söylenir ama o hiç kendini o aileye ait hissetmiyordur. Töre derler aşiret derler ama o hepsine çok uzak hisseder kendini. Annesinin elinde kukla olmuş bir adama köle olur acılar çeker. Ama tüm bu arbedenin içinde kitap okur. Sevdanın tek unutmadığı şeydir okuma sevgisi . Kitaplar ona öz güven verir kaynanasına karşı kendini korumasını insanlara karşı dik durmayı öğretir. Bir de rüyalarını süsleyen biri vardır onu mutlu eden ama hiç yüzünü görmediği biri. Kocasını hayallerindeki o kişi ile aldattığını düşünüp utanır bazen. En az sevda kadar acı çeken üzülen biri daha vardır Barlas Ağa. Herkes güçlü merhametli herkese yardım eden bir o kadar da örf ve adetlerine bağlı biri olarak tanısa da onun da içinde yanan bir ateş bir imkansızı vardır. Herşeye rağmen güçlü ayakta duran Sevda ailesine kavuşmak için her yolu dener ve sonunda başarır. Kendini savunmasını ve anlatmasını başarabilen herkes başarıya elbette ulaşır ben bu kitapta bunu birkez daha anladım. Sevda'nın azmini gören Baran Ağa da onun yanında olur ve başarması için elinden gelen herşeyi yapar. Sabrı ve cesareti istediğini almak için verdiği mücadeleler güçlü bir kadın gösterdi bana okurken hep aferin sevda dedim. Çok severek okudum
2021 150. kitabı
Ah Sevda ahhh!!! Kitabı anlatmak o kadar zor geldi ki bana gerçekten yaşanan hayat olduğunu bilmek ve aslında mutlu son olmadığını bilmek çok üzüyor insanı. Her insanın yaşama ve özgürlük hakkı olduğunu düşündükçe Sevda’nın çektikleri yanında biz neleri kafaya takıyoruz diyor insan. Kitap Sevda’nın yazarımıza verdiği mektup kesitlerinden de oluşması ile çok hoş bir hava oluşmuş. Sevda’nın kaza geçirmesiyle başına gelenler ilk kitapta yaşananlarla kalsaydı keşke hayatı dedirtiyor. Yazarımızın yazdığı mutlu son herkesi tatmin edecek ama öncesinde yaşadığı ama kaderine isyan etmeden direndiği hayatı o kadar etkiliyor ki insanı sanki filmini izlemiş gibi oluyor insan. Aşk kitabı sananlar evet gerçek bir aşk hikayesi ama içerisinde hayatının iplerinin kendisinde olmayan gencecik bir kız var.
2020 75. kitabı
Okunma: 11 Kasım 2020 23:57
GAMZELİM 2 YA’SAKLIMSIN “Acının her dilde tarifi başkaydı ama hissettirdiği his aynıydı.” “İnsanoğlu ne garip varlıktı. Dayanamam dedikleri acılarla ayakta kalıyor, yaşayamam dedikleri tüm o anılarla yaşamasını keşfediyordu. Hiç dinmez dediği acıları, en yakın arkadaşı oluyordu.” “Ne yaparsan yap, her zaman pişman olacaksın. Yaptıklarından ya da yapamadıklarınla. O yüzden boş ver, akışına bırak hayatı. O seni şekillendirsin.” “Güç insanın içinde hiç tükenmeyen bir yaşam mucizesiydi. İnsan ölürüm dediği acılara dayandığı zaman, gelecek olan kuvvetin farkında olmaz, geçmişe baktığı Zaman onu usul usul güçlendirenin aslında acıları olduğunu anlardı. İnsan acı çektikçe olgunlaşır, tecrübe kazanmak için hata yapardı. Bir kere yanınca can, bir daha yanmamak için o beladan kaçardı.” “Beyin unutsa kalp hatırlardı, ten unutmazdı dokunuşların esaretini.” ✏ Sevda, Ahmet efendi, Nisa, Dildar hanım, Uras, Barlas, Fahrettin, Kibar, Hatice, Çiya, Bahar, Musa, Yasemin, Ali usta, Derya, Berivan, Ceylan nine, Dr. Duygu Demirkıran, Zeynep, Saime hanım, Berfin, Buse hanım, Necla hanım, Rahşan, Şafak, Seher, Aşiret ağaları ve diğer karakterler ile acılar ile dolu bir hayatın içinde yer aldım. ✏ Birinci kitabın sonunda şok olarak kalmıştım ve merak içinde ikinci kitabın çıkmasını bekledim ama ne olursun bir rüya olsun diye de dua ettim. Sevda’nın gerçek yaşamından alınıp yazılan acı gerçekler beni paramparça etti. Onun yerinde olsam dayanabilir miydim bilemiyorum. Eser bittiğinde dedim ki şükürler olsun ki batıda dünyaya gelmişim. Aşiret olan bir yerde yaşasaydım nasıl olurdu bilemiyorum… Uras ile ilgili sahneleri midem bulanarak, tiksinerek okudum. Ne biçim bu aşiret olayı, aşiret reisiymiş…. Pislik adam. O kadar çok kötü sözü hak ediyor ki… Okuma süresinde içimden de dışımdan da

Müjde AklanoğluYazar · 30 kitap
1986 İstanbul doğumlu olan yazar, İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi, Moda Tasarım mezunudur. Bu alanda birçok çalışmada dereceye girip ödüller almıştır. Altın Kalem ödüllü araştırmacı yazar, alanında bir ilk yaparak aşk romanlarının içeriğindeki boşluğu doldurmak amacıyla, eğitimler almaya başlamıştır. Kişisel gelişimden, psikolojiye, diksiyondan adab-ı muaşerete, iş disiplininden, profesyonel hayata geçişe kadar birçok alanda sertifikası bulunan Aklanoğlu, Yaşam Koçluğu yapmaktadır. Yazdığı kitaplarla insanları eğitici, bilgilendirici ve motive edici bir durum sergilemektedir. “Edep Çiçeği, Bana Bir Masal Anlatsana, Rüyalar Gerçek Olsa, Rüyalar Gerçek Oldu, Bir Şans Daha, Kör Talih 1-2, Baksana Talihe 1-2, Şansa Bak, Araftayım, Geleceğim Sensin, Gamzelim; Bana Adımı Sor, Gamzelim; Ya’saklımsın, Yurtsuz, Kimsesiz, Zümrüt Kafes, Ayten, Kalpsiz, Kime Niyet Kime Kısmet, Hayal’et, Yasak Elma, Fedakar, Kaçış, Topal ve Centilmen, Hata (Bana Sevmeyi Anlat), Risk (Bana Esmeyi Anlat), Nadas (İki Yemin Bir Aşk), Vabeste (Yemin Bozdum Yolunda), Deli Fişek (Adı Bende Saklı), Deli Dolu (Kaderimde Saklı), Deli Divane (Ecem), Komplo, Kuklacı, Strateji, Pusula (Ördü Kader Ağlarını), Vakitsiz (Yağmur Bulut’u Unutursa)” adlı eserleri bulunmaktadır... Evli ve iki çocuk annesi olan yazar, kurucusu olduğu Hasrem Yayınları’nda hâlâ yazmaya devam etmektedir.