~HÜKÜM - Aşk Mahkemesi~
* Canım yazarım o kadar güzel bir konu seçmiş ve öyle güzel kurgulamış ki kitabın tadına doyamadım, bitsin istemedim. İlk sayfalarda epey gözyaşı döktüm. Sonrasında kahkaha attım, üzüldüm, sinirlendim, heyecanlandım kısacası bütün duyguları yaşadım. Özellikle sonlara doğru artan aksiyonlar bir harikaydı. Resmen askeri bir film izliyormuşum gibi hissettim. Hele o ters köşeler var ya! Gerçekten hiç ama hiç tahmin etmemiştim. Ayrıca kitapta güçlü kadınların olması da beni fazlasıyla gururlandırdı.
* Kitabı üçüncü kişinin anlatamıyla okuyoruz. Ve bir geçmişe bir geleceğe gidiyoruz. Geçmiş ve gelecek arasındaki geçişler, merak seviyemiz daha da bir arttıyor.
* Kitabımızın konusuna gelince; Damla 17 yaşında anne ve babasını şaibeli bir trafik kazasında kaybeder. Ona hayatta destek olan tek kişi, Yüzbaşı olan abisi Toprak'tır. Abisinin desteği sayesinde zorlu süreci atlatmış ve kazandığı Hukuk Fakültesi'nde üçüncü sınıfa gelmiştir. Kendi düzenini kuran Damla'nın bir akşam aldığı haberle yine dünyası başına yıkılır. Hayattaki tek dayanağı olan abisi, terör saldırısı sonucu şehit düşmüştür. Anne, babasından sonra abisini de kaybeden Duygu'nun bütün dünyası alt üst olur. Abisinin komutanı Murat, bir baba gibi Damla'yı sarıp, sarmalar ve sahip çıkar. Damla bu zorlu süreci de atlatır ve hayatın ona getirdiklerine rağmen dimdik ayakta durmayı başarır. Fakat bir gün gelen telefonla yine her şey tepe taklak olur. İstemeden de olsa ailesinin ölümüne vesile olan kuzeni hastanede son günlerini yaşıyordur ve kızını Damla'dan başka emanet edebileceği kimsesi yoktur.
Bu bebek Damla'ya merhem gibi gelir ve Lila bebekle yeni bir hayat kurar. Tam artık her şey yoluna girdi diye düşünürken bir gün karşısına Lila bebeğin amcası Aras Soydan çıkar ve Lila bebeği almak istediğini söyler. Damla'nın hayatına bomba gibi düşen Aras Soydan, Lila bebeği almaya, Damla''da bebeği vermemeye kararlıdır. Sonrası mı? Sonrasını sizlere şöyle ballandıra ballandıra anlatmak isterdim ama spoi olacağı için burada bırakıyorum. Sizler sonrasını kitaptan öğrenebilirsiniz.
İş adamı Aras ve Damla'nın akıllara durgunluk veren hikayesini mutlaka okumalısınız.
* Canım yazarım Merve ÇAKIR UZBİLİR ın kalemine, yüreğine sağlık. Kalemi daim, okuru bol olsun. Ayrıca yeni çıkacak kitabı Dönüşüm'ü de sabırsızlıkla bekliyorum.
* Her sayfasını merakla çevireceğiz ve adranelinin hiç düşmediği bu güzel kitabı herkese canı gönülden tavsiye ederim.
Keyifli okumalar.