Aşk Mahkemesi

Temmuz 2021
Otantik Kitap

2022 87. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2022 00:32
Süper bir kurgusu olan, geçmiş be günümüz şeklinde ilerleyip sonuna kadar sizi içine çeken sade, akıcı bir dille yazılmış bir eser. Kitabın içine vatan sevgisi, aşk, hüzün, hasret, mutluluk, acı, ayrılık, intikam, polisiye, aksiyon, gizem yani her şeyden bir tutam atılmış. Herkese tavsiye ederim. Eline yüreğine sağlık Merve Çakır Uzbilir
2021 59. kitabı
~HÜKÜM - Aşk Mahkemesi~ * Canım yazarım o kadar güzel bir konu seçmiş ve öyle güzel kurgulamış ki kitabın tadına doyamadım, bitsin istemedim. İlk sayfalarda epey gözyaşı döktüm. Sonrasında kahkaha attım, üzüldüm, sinirlendim, heyecanlandım kısacası bütün duyguları yaşadım. Özellikle sonlara doğru artan aksiyonlar bir harikaydı. Resmen askeri bir film izliyormuşum gibi hissettim. Hele o ters köşeler var ya! Gerçekten hiç ama hiç tahmin etmemiştim. Ayrıca kitapta güçlü kadınların olması da beni fazlasıyla gururlandırdı. * Kitabı üçüncü kişinin anlatamıyla okuyoruz. Ve bir geçmişe bir geleceğe gidiyoruz. Geçmiş ve gelecek arasındaki geçişler, merak seviyemiz daha da bir arttıyor. * Kitabımızın konusuna gelince; Damla 17 yaşında anne ve babasını şaibeli bir trafik kazasında kaybeder. Ona hayatta destek olan tek kişi, Yüzbaşı olan abisi Toprak'tır. Abisinin desteği sayesinde zorlu süreci atlatmış ve kazandığı Hukuk Fakültesi'nde üçüncü sınıfa gelmiştir. Kendi düzenini kuran Damla'nın bir akşam aldığı haberle yine dünyası başına yıkılır. Hayattaki tek dayanağı olan abisi, terör saldırısı sonucu şehit düşmüştür. Anne, babasından sonra abisini de kaybeden Duygu'nun bütün dünyası alt üst olur. Abisinin komutanı Murat, bir baba gibi Damla'yı sarıp, sarmalar ve sahip çıkar. Damla bu zorlu süreci de atlatır ve hayatın ona getirdiklerine rağmen dimdik ayakta durmayı başarır. Fakat bir gün gelen telefonla yine her şey tepe taklak olur. İstemeden de olsa ailesinin ölümüne vesile olan kuzeni hastanede son günlerini yaşıyordur ve kızını Damla'dan başka emanet edebileceği kimsesi yoktur. Bu bebek Damla'ya merhem gibi gelir ve Lila bebekle yeni bir hayat kurar. Tam artık her şey yoluna girdi diye düşünürken bir gün karşısına Lila bebeğin amcası Aras Soydan çıkar ve Lila bebeği almak
2021 67. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2021 13:42
Öncelikle belirtmek isterim ki kitabı hayranlıkla okudum. Bir kadının neler yapabileceğini, nelere karşı gelebileceğini ve ayaklarının üzerinde nasıl bu kadar dimdik durduğuna şahit oldum. Nasıl acılarla başa çıkabildiğini ne zorluklarla olduğu yere gelebildiğini gördüm. Hayata pes ettiğimiz yerden nasıl başlayabileceğinize şahit oldum. Kitabın konusuna gelirsek. Damla hayatına biranda giren acılarla başa çıkmaya çalışır. Annesini ve babasını bir terör saldırısında kaybeder. Çok sarsılır ama ayaklarının üzerinde durmaya ve ailesine yakışır şekilde hareket etmeye başlar. Ailesinden geride kalan sadece abisi vardır ve yarasına tuz basarcasına abisine sarılır bu hayatta. Ve o bitmek bilmeyen acı abisinide elinden alır. Abisi bir operasyonda şehit düşer. Hayat bu kadar acı kayıptan sonra ne kadar zor olsa da Vatan Sağolsun ! Diyerek hayatına devam etmeye çalışır. Tâki Lila bebek ve Aras hayatına girene kadar. Lila damlaya kuzeninden geriye kalan bir emanettir. Aras ise lila’nın amcasıdır. Ve lila’yı damladan almakta kararlıdır. Her şey böyle başlar. Aras ve Damla bir şekilde bir araya gelir ama durumlar istediği gibi gitmez. Damla üniversiteyi bitirip savcı olur ama Aras artık hayatında olmaz. Nedenini öğrendiğim de o kadar üzüldüm ki. Anladım tek şey ne olursa olsun karşımızdaki insanla konuşarak sorunlarımızı halletmeliyiz. Aras bu konuda şansını kaybetmiştir. Damla ailesinin intikamını almak İçin hayatına devam etmek zorunda kalır. Bı süreç içerisinde o kadar çok şey yaşıyor ki okurken içiniz burkuluyor ağlamak isteyipte ağlayamadığınız o nokta bu kitap.
2021 30. kitabı
Okunma: 03 Eylül 2021 15:16
"Türk halkına sesleniyorum. Yaptığınız en ufak iş bile ülkemiz için büyük anlam ifade ediyor. Çiftçisinden, doktoruna, polisinden, askerine hatta ev hanımlarına kadar yaptığınız her davranış bu ülke için önem arz etmektedir. Lütfen bunun bilincinde olun. Kızlarımızın okumasını sağlayın. Unutmayın bu örgütle mücadele sadece topla tüfekle, askerle, polisle değil insanların eğitimle bireyler olmasıyla zafere ulaşacaktır." Damla Demir okumuş olduğum güçlü kadınlar kategorisinde çoktan yerini aldı. O Türkiye Cumhuriyetini en iyi şekilde temsil eden savcılardan biri. Küçük yaşlarda annesini ve babasını Terör Örgütünün komplosuna kurban verdi. Tam üniversitenin en önemli döneminde, gençliğinin en güzel yıllarında ailesinden kalan abisi Toprağı 'da vatana şehit verdi. Ama bunların hepsi bilinçli yapılan saldırılardı. Geriye sadece Damla kalmıştı. Damla, kuzeni Jale ile bu olaylardan dolayı yıllardır küs kalmıştı. Ancak birgün Jale ölüm döşeğindeyken yeni doğmuş kızını Damla'ya emanet eder. Damla küçücük bir bebekle bu dünya'da yapayalnız kalır. ama o asla mücadele etmekten vazgeçmez. Hem okulunu başarıyla bitirmeye hem de çok sevdiği Lila'sına bakmakmaktadır. Aradan yedi yıl geçer ve Lila'nın babasının kardeşi onu almaya geldiğinde işler çığırından çıkar ve Lila'yı vermemek için Aras ile evlenir. Ön yargı ile yaklaştığı bu ilişki temelinde zamanla Arasla aralarında koparılmayacak bir sevgi bağı oluşur. Koparılmayacak mı dedim ben? Bu bağ öyle çirkin bir şekilde kopmaya zorlanır ki sebebini öğrendiğinizde Damla'^ya oynanan oyun yuzunden gözünüzden bir damla yaş akmaması imkansız. Çünkü Damla'nın geçmişten kalma olayı gün yüzüne çıkar ve hayatını darmadağın eder. Damla bu olaydan sonra öyle güçlü, öyle çetin ceviz bir karaktere dönüşüyor ki size yemin ederim zevkten
1000Kitap Gerçek Okurlar
2021 111. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2021 03:47
Hepinize Merhaba Canlarım, Ellerime almak için sabırsızlandığım aldıktan sonra ise kocaman bir aşkla bağlandığım romanın yorumu ile geldim. Sevgili yazarımızın ilk romanı ve başarısına başarı katmasını ümit ediyorum. Umarım kalemi daim olur. #kitabınkonusu Damla, çocuk yaşta hayatım dediği her şeyini kaybetmiştir. Önce anne ve babasını kaybetmiş, sonrasında ise evine gelen birçok askerden abisin vefat haberini almıştır. Kendisi gibi ailesinin de hayali olan hukuk fakültesini bitirmek için bambaşka bir yol çizmiştir. Bu yolda karşısına çıkan Aras’a aşık olmuş ve aşklarının alevleri atılan büyük bir iftira ile kendilerini yakmıştır. Yaşadığı olaylar onu yıkılmaz ve her zorluğa göğüs gerebilecek, kudretli bir kadın haline getirmiştir. Aras yiğeni sayesinde tanıştığı ve hayatını adadığı kadını tek kalemde silmiş, üzerine hiç düşünmemiştir. Savcılık görevini icra eden Damla, bilinmeyen birçok gizli olayın anahtarı konumundadır. Geçmişte abisinin kendisine bıraktığı video ile özel birlikler (Kalkan -Pusat) ve mesleğinin ehli insanlar tarafından koruma altına alınmış. Onlardan aldığı özel eğitimler üstlendiği görevlerde yardımcı olmuştur. Neden? Nasıl? Soruları kafanızı kurcalıyor değil mi? Askeri birlikler, Aksiyon, İntikam ve Aşk, hepsi bir arada… #kitapyorumum Ne yazsam ve nereden başlasam dediğim nadir yorumlardan biriyle geldim. Kitap geçmiş ve gelecek arasında mekik dokuyarak ilerliyor. Bu sebepten merak ve heyecan da artıyor. Damla gibi bir kadın olmak isterdim. Kudretine ve her olay karşısındaki yıkılmaz hallerine hayran kaldım. Aras’a kızmak ve belkide yermek istediğim birçok noktası olsada yapamıyorum. Çünkü kendince haklı olduğu noktalar var. Realist ve daha gerçekçi bakmak benim açımdan en mantıklısı. Kimse ben onun yerinde olsam şöyle yapardım diyemez. O
2021 137. kitabı
#sereserpekitap İyi akşamlar sizlere öyle bir kitapla geldim ki kitap da aşk, polisiye, dram kısacası her şey var. Merve ÇAKIR UZBİLİR canımın #hükümaşkmahkemesi kitabından bahsediyorum tabiki de. @epope.ne.okuyor, @baygu_selda, Funda Gül okurda ben okumadan dururmuyum🙈🙈. Hemen temin edip okudum. Neyse ben daha fazla uzatmadan yorumuma geçeyim. Damla gencecik yaşında herkesin kaldıramayacağı acıları yaşamıştır😔ilk önce anne ve babasını kaybeder daha sonra abisi şehit olur. O haberi vermek için kapıya gelen ambulans ve askerleri gören aile zaten acı haberi hemen anlar 😭beni bu kısmı çok etkiledi. Damla tam yaşamaya çalışırken bu sefer de kuzeni oma bebeğini emamet eder, onı bağrına basan Damla bu sefer de Lila'nın amcasının gelmesiyle sarsılır bebeği vermemek için onunla evlenir. Zamanla da onu sever. Tam artık mutluyum dediği anda hayatını alt üst eden bir olay yaşanır ve artık Damla yalnızdır. ❓Damla'mın hayatını alt üst eden olay nedir? ❓Bu olayda Aras'ın ilgisi var mı? ❓Damla tekrar mutlu olacak mı? ❓Herkes hak ettiğini bulacak mı? Bu soruların cevabını merak edenlere kitabı okumasını tavsiye ederim. Otantik Kitap Merve ÇAKIR UZBİLİR @epope.ne.okuyor #neokudum #kitap #kitaptavsiyesi#1k1f #hobimreels #vuslatinkitapkurtlari #hobimnations #vuslatinkitapkurtları #hobimreels #hobinizhobimolsun #hobimmizah
Hüküm - Aşk Mahkemesi
2021 26. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2021 23:58
Hüküm Aşk Mahkemesi, adını duyduğumda ilgimi çeken bir kitaptı. Bazen bir kitabın ismi, bazen kapağı o an hoşunuza gitti diye merak ettiğiniz olduysa beni çok iyi anlayacaksınızdır. Aşk Mahkemesi, aynı zamanda yeni bir kalemle de tanışma kitabım oldu. İlk olarak kurguyu çok beğendiğimi söylemek isterim. Özellikle sonlara doğru ortaya çıkan şeyleri tahmin etmek güçtü. Karakter bakımından hayli zengin olan kitabımız oldukça sade ve akıcı bir dille kaleme alınmış. Hem kurguda oluşturulan gizemin hem de olayların daha yavaş gerçekleşmesini istedim kitabı okurken. Bazı sahneler vardı ki daha fazla betimleme içerseydi bendeki etkisi çok daha yüksek olurdu. Damla, Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisiyken başlıyor hikayemiz. Anne ve babasını şahibeli bir kazada kaybetmiş, asker olan abisiyle yaralarını sarmaya çalışarak yaşarken abisini de kalleş bir terör saldırısı sonucu şehit veriyor. Acıların üst üste geldiği bu günlerde anne ve babasının ölümünde payı olduğu için görüşmediği kuzeni Jale'den bir haber geliyor.. Jale çok hastadır ve birkaç aylık olan kızına bakacak kimsesi olmadığı için onu Damla'ya bırakmak ister. Burada kurguyu biraz hafife almış olabilirim. Genç yaşta düşmanı gibi gördüğü birinin çocuğuna bakmak zorunda kalan vasi ve onun aşk hikayesini okuyacağız sanırım diye düşünürken birden ortaya atılan anneden kalan görev ve altı yıl sonrasına geçişle hikayemiz çok farklı bir boyuta geçiş yapıyor. Kızımız o zor günleri atlatıyor, başarılı ve güçlü bir savcı oluyor. Bu güç kitapta da her karakter tarafından taktir edilmiş. Kaybettiklerinin hesabını sormaya, geri alabildiklerini almaya kararlı, hırslı. Bir de Aras var. Damla'nın zor günlerinde çıkagelen ve hayatının unutulmaz bir parçası olan. Gücünü taktir ettiğimiz kızımızın karşısında elinin kolunun bağlandığı,
2021 163. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2021 23:55
Merveciğimin bebeği #hukumaskmahkemesi ile burdayim Öncelikle hayirli olsun ve boool okuru olsun Yazarcigimin kalemini Wattpad'ten okuduğum Dönüşüm kitabıyla keşfetmiştim. Hüküm Aşk Mahkemesi çok sevdimm kurgu kendine has, duygulardan duygulara sürükleyecek sizi Anlatımı yalın, karakterler şukela (Bir kişi oda adi lazim değil Aras Hayir yani ne vardı Cagnim Damlayı bu kadar üzecek Sonradan akıllanacak amaaaaaa ben affedemedim ) Bir kaç bölüm yakın geçmiş ve yaşanan zaman diliminde yazılmış. Geçişler çok iyiydi Okuru yormadan tarihler arasında ki geçişleri okuyacaksınız. Aksiyon dolu bölümler Resmen yaşadım çok çook iyiydi Damla'nin korkusuzca baş kaldırışı, bizim ekibin (Kalkan ve Pusat birliği) korkusuzca Damlayı korumaları ve tabi kii ekibin birbirinden cesur Erleri (Dönüşüm kitabımdan tanıyorum tabiki ben bunlari ) Ve Aşk... En zoruda o oldu galiba icim buruk Aras efendiye saydıra saydıra okudum! (Ana karakter ) Kapak tasarimi, kitap kalitesi efsane güzel Otantik Kitap tebrikler Kitabi severek okudum ve bir solukta bitirdim Klasik aşk hikayelerinden sıkıldıysanız, boyleee aksiyonu bool, güçlü kadınlarin egemen olduğu, aşkın her halini bulacağınız  "Hüküm Aşk Mahkemesi " kitabini okuyun
2021 75. kitabı
#okudumbitti Selamm, Bugün sizlere Merve ÇAKIR UZBİLİR 'in yazmış olduğu Hüküm Aşk Mahkemesi kitabı ile geldim.. Öncelikle yazarın ilk kitabı, akıcı ve sade bir dil kullanılmış.. Bazı olaylar çok hızlı gelişti bana göre oyüzden de hissetmem gereken duyguları tam olarak hissedemedim ne yazık ki. Ama Yazarın yazım tarzına ve üslübuna kitabın ilerleyen sayfalarında daha da alıştığım gerçeği de var.. Geçmiş ile günümüz şeklinde ilerliyor kitabımız.. Berlirli bir yerden sonra kitap benim için daha keyifli oldu..Ve eminim ki sevgili Yazarımız Merve Abla kendini daha da geliştirecek ve ortaya çok güzel eserler çıkaracak. Güçlü kadın karakterler okumayı severim hepimiz seviyoruz tıpkı Damla gibi.. Aras karakterine o kadar kızgınım ki sevdiğine değil de başkalarına inan daha sonrası pişman olan tipik Erkek. Mesela eksik bulduğum Damlanın abisi Toprak onu okumayı tanımayı çok isterdim.. Genel olarak evet sevdim bu tarz okumayı sevenler şans verebilir.. Gelelim konusuna, Damla ve abisi Toprak ailesini bir trafik kazasında kaybediyor. Aradan yıllar geçiyor ve Damla Asker olan abisi Topraki şehit veriyor.. Hayatı tepetaklak oluyor resmen, bu kadar acıya göğüs gererken Hukuk Fakültesi mezunu oluyor ve çok güçlü, başarılı bir Savcı oluyor.. Ailesinin kazasından kuzeni Jaleyi suçlasa da ondan kalan küçük emanete kucak açıyor, burda ise devreye Aras giriyor.. Aras kim mi? Küçük emanetin amcası ve aynı zamanda Damlaya en büyük acıları yaşatacak olan Adam.. Bu arada Damlanın Annesinden ona kalan çok büyük ve tehlikeli bir Miras var ama bu bildiğimiz mal varlığı değil.. Bu Mirasın peşinde olan terör örgütü Damlanın geçmişte hayatını alt üst etmiş durumda.. Peki Damla ve Aras arasında neler yaşandı? Damlaya kalan Miras nedir? Geçmişte neler yaşandı? Tüm bu soruları ve neler yaşandığını
2021 85. kitabı
Okunma: 07 Eylül 2021 02:05
Güzel bir günden hepinize Selam Bugün coşku dolu milliyetçi ruhumla bu yorumu yazıyorum.Neden mi? Okumuş olduğum bu kitapta hüzün,acı,dram,aşk,hırs,vatan aşkı ne ararsanız var.Bir çok duyguyu yaşayarak okuyorsunuz sayfaları. Konusundan biraz bahsedecek olursam ;güçlü bir Türk kadını olan Savcı Damla’nın geçmiş ve şimdiki zaman olarak yaşadığı hayatını okuyoruz.Önce anne ve babasını şehit vermiş.Ardından da aynı şekilde abisi şehit oluyor.Bu kayıplardan sonra ayakta kalmaya çabalarken kuzeninin ölüm haberiyle onun bebeğine sahip çıkmak zorunda kalıyor bu ona yeniden hayata tutunma nedeni veriyor.O sırada hayatının aşkı Aras ile tanışıyor vasisi olduğu bebeğin amcası.Önceleri Lila bebek için bu evliliği kabul etsede sonrasında büyük bir aşkla bağlanıyorlar.Ama malesef hayat yine oyununu oynuyor Damla’ya. Peşinde olan terör örgütünün kurduğu planla sevdiği adam herşeyi yanlış anlıyor ve karısını kovuyor.Savcı hanımın bundan sonra daha dik,daha bir güçlü, tam bir devlet gibi kadın olarak sürdürdüğü yaşamını okuyoruz.Tabi çatışmalar,pusular,peşindeki teröristler,bir yandan ailem dediği insanlarla olan ilişkileri,vatanı için canla başla çalışan güçlü bir türk kadını. Ben kitabı sevdim yalın sade diliyle rahat bir okuma gerçekleştirdim.Çok üzüldüm yeri geldi güldüm.Üçüncü şahıs diliyle yazılmış olması,geçmiş gelecek zaman kullanılarak geçilen olay geçişleri hiç yormadı.Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen herşey yerli yerindeydi.Sadece bazı zaman geçişlerinde aynı tekrarlar vardı ama buda çok rahatsız etmedi. Ve satırlarda milli duyguları bol bol hissetirmesi de oldukça hoşuma gittiKalemi daim olsun…

Merve Çakır UzbilirYazar · 1 kitap
Lisans İşletme- Önlisans Bankacılık