···Okunma: 05 Eylül 2021 15:20 Bu kitabı ilk elime aldığımda 14 yaşındaydım. O zamanlar fizikçilerin teorileri, olasılık ve matematik gibi şeylere ilgim olmadığı için 50-60 sayfa okuyup bir kenara bıraktım. Okuduklaımı anlayamıyor ve canım sıkılıyordu. Bugün 19 yaşındayım ve kitaplığıma göz gezdirirken , bu kitaba bir şans daha vermenin iyi olacağını düşünüp tekrar başladım. Lisede öğrendiğim ve kendi hayatımda edindiğim birçok bilginin bu kitaba yedirildiğini ve 5 senede ne kadar geliştiğimi daha kitabın ilk sayfalarında anladım. Kitap çoğu teorinin birleşerek , şu anda Olasılıksız olarak görülen bir teorinin , bilimkurgu adı altında gerçekliğinin olabileceğini ele alıyor. Bir profesör nasıl ders anlatırken karşısındakilerin anlaması için konuyu küçük örneklere indirgiyorsa , yazar da aynı şekilde okur her şeyi daha rahat anlasın diye çok güzel örneklemelerle kitabı yazmış. Son zamanlarda okuduğum en iyi bilimkurgu kitaplarından biri. Bazı bölümlerde , kitapta yazılanlar gerçek olsaydı veya kanıtlansaydı neler olurdu diye hayallere dalmaktan kendimi alamadım. Hayatınızın her aşamasında 'En büyük olasılıkla başarıya giden yolu' seçmeniz dileğiyle. Laplace' ın şeytanını içinde bir parça bulunduran tüm okurlara iyi okumalar dilerim.