2021 19. kitabı
Son dönemlerde okumayı arka planlara attıysanız ve tekrar başlamak istiyorsanız tam size göre. Her gün okuyan birisi olarak 1 2 ay ara vermek zorunda kalmıştım. Agatha Christie ile yeniden başlangıç yapmak çok da zor olmadı. Gel gelelim kitaba. Kitap başında karakterlerin açıklanması, hrmen onları ezberlemeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Zaten bir müddet sonra kafanızda mekanı da karakterleri de hayat hikayelerini de canlandırabiliyorsunuz kolayca. Teorikte suçlu olmasanız bile bir suça sebebiyet olduğunuzda ömür boyu vicdanınız susmaz. Ancak kitaptaki katil, sadece vicdanlarıyla yalnız bırakmak istemedi onları. Genel olarak polisiye, suç kitap/dizi/film/belgesellerle ilgiliyseniz bu tarz kitaplarda az çok anlayacaksınız katilin kim olduğunu en başında. Herkes çok şaşırdım dese de ilk bölümlerin birinde güzel bir ipucu verilmişti, bu da "Biliyordum!" dememe sebep olmuştu. Ama olayların nasıl geliştiği ve nasıl anlamadıklarını çözememiştim. Onu da sağ olsun yazarımız, katilin ağzıyla mektupta açıklıyor. . . . "on küçük zenci yemeğe gitti, birisi kendisini boğdu ve kaldı dokuz. dokuz küçük zenci çok geç kalktı, biri uyuyakaldı, kaldı sekiz. sekiz küçük zenci devon'da geziye çıktı, biri kayboldu, kaldı yedi. yedi küçük zenci odun kırdı, biri kendisini kesti, kaldı altı. altı küçük zenci kovanla oynadı, bir balarısı, içlerinden birini soktu, kaldı beş. beş küçük zenci mahkemeye gitti, biri idam cezası aldı, kaldı dört. dört küçük zenci denize gitti, birini balık yuttu, kaldı üç. üç küçük zenci hayvanat bahçesine gitti, birine ayı sarıldı, kaldı iki. iki küçük zenci güneş altında oturdu, biri güneşte kızardı, kaldı bir. bir küçük kızılderili tek başına kaldı. gidip kendisini astı ve hiçbiri kalmadı."
On Küçük ZenciAgatha Christie · Altın Kitaplar · 200643,6bin okunma