Puan vermedi·232 syf.····Okunma: 08 Eylül 2021 00:02 Bir umudun öyküsü Tatar Çölü. Umudun gittikçe soluklaşmasına karşın cılız bir ışık huzmesinin çıkışı ile umudun yeşermesinin öyküsü. Geçip giden bir ömrün, bu umutla can çekişinin öyküsü. Yanlış tercihlerin , alışmanın , geri dönemeyişin, vazgeçememenin öyküsü..Ama en çok da yalnızlığın öyküsü Tatar Çölü. Çünkü değil midir ki yalnızlık hep bir bekleyişi , umudu barındırır içinde.
Tatar Çölü ,kahramanımız Giovanni Drogo ‘nun Bastiani Kalesi’nde geçirdiği otuz yıllık dönemi anlatır. Kale bir ıssızlığın ortasında..Kalenin kuzeyinde ise Tatar Çölü. Bu terk edilmişliğin, sessizliğin ortasında ise umudunu yitirmeyen Drogo..
Drogo’nun o süreçte yaşadığı tüm gel gitleri ,duyguları ise derinden hissetmenizi sağlayan bir kalem. Dino Buzzati’nin hayat, umut, yanılgılar, seçimlerimiz üzerine uzun uzun düşündüren bu eserini ben çok sevdim ve bitirdikten sonra seçimlerimizin hayatımızdaki yerini sorguladım.
“Belli bir zamanda, arkamızda bir kapı kapanır ve bir şimşek hızıyla kitlenir; geriye dönecek zaman kalmamıştır. “
Kapanan kapıların yanlış kapılar olması dileğiyle keyifli okumalar.