2021 62. kitabı
Neden Wattpad hikayesi okumadığımı Asel sayesinde bir kez daha anladım. Büyük beklentilerle başlayıp yer yer niye bu kadar uzatılmış dediğim bir kitap oldu benim için. 460 sayfa boyunca okuyoruz ama adam akıllı bir olay olmuyor. Daha çok Asel sinir krizi geçiriyor, Asel-Yağız-Deniz üçlüsü partiye gidiyor, partide Ener ve Eylül ile kavga ediyorlar sonra Asel tekrar sinir krizi geçiriyor, Yağız ağlama bitanem diye teselli ediyor. Asel sözde çok güçlü bir karakter ama sürekli camı çerçeveyi indiriyor. Yani zayıf bir karakter olabilir, psikolojik sorunları olabilir, psikiyatra gidebilir bunlar çok normal ama güçlü duruşu abartılmış bence. Karakter isimlerine bile uyuz oldum desem yeridir. Hadi Asel ismini anlarım, anlamı oldukça güzel ama soyadı niye Carter? Böyle alışılmadık isim ve soyisimler sadece gülünç geliyor bana. Aynı zamanda Deniz karakteri daha Asel'i tanıdığı ikinci günden ben seni iyilestiririm triplerine girdi. Yani bu tarz ilişkiler okumak bana zevk vermiyor, samimiyetsiz geliyor. Onun dışında Eylül'ün başına gelenleri az çok tahmin etmiştim. Zaten kitabı da bu gizem havası için okumuştum ama beni tatmin edemedi. Yazar, kitabı birden bitirmiş sanki. Kitap içindeki bazı gereksiz partisi sahneleri yerine yüzleşme sahnesi daha güzel olabilirdi. Uzun lafın kısası kurguyu beğenmedim, hayal kırıklığına uğradım. Herkes okuyucu olabilir ama herkes yazar olamaz :)
Wattpad
AselSena Nur Işık · İndigo Kitap Yayınları · 20212,776 okunma