Ocak 2021
İndigo Kitap Yayınları
Ciltli

Merak, bazen yalnızca zaman kaybıdır.
2021 21. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2021 16:49
Merhaba. Sürekli alışveriş yaptığım sitelerde ve takip ettiğim kitap sayfalarında sıkça karşıma çıkan, aldığı övgülerle ise daha çok merak etmemi sağlayıp beklentimi yükselten bu kitap bana şunu
Roman
BU NEDEN BASILDI
2024 71. kitabı
Selam.Bu ilk incelemem olucak,o yüzden yazım hatalarımı v.s. görmezden gelin lütfen.Öncelikle kitabın isminin saçmalığından bahsetmek istiyorum.Baş kız karakterimizin ismi Asel ve ne tesadüf ki kitabımızın adı da öyle.Kitap isminin yaratıcılığı(!)gözlerimi yaşarttı burdan 3 puan kırdım. Ve konuya gelelim kitabımızı kısaca özetlersek Asel adlı kızın millete bağırmasını ,çağırmasını, zırlamasını okuyoruz kitap boyunca.Sena güçlü bir karakter yazmak istemiş ama bu aşırı zorlama olmuş, bir an güçlü karakter anlayışını sorguladım.Bir karakterin acı çekmesi normal ve kötü bir ruh halinde olması da öyle fakat bu karakterin önüne çıkan herkese bağırmasını gerektirmez burdan da 3 puanım gitti maalesef. Yazım diline gelicek olursak kısaca berbattı.Yani olay o kadar havada anlatılmış ki hiçbir betimleme yok hiçbir duygu betimlemesi eşya betimlemesi bunu da görmezden gelelim desek,diyaloglar o kadar kötüydü ki bazı yerlerde hangi cümleyi kim söylüyor onu sorguladım burdan da bir 3 puanım gitti.Kurguya bakalım diyeceğim ama zaten kurgu bile kitabın yarısında ele alınıyor,bir de saçma olan şey herkesin Asel’e aşık olması,yani diyecek çok bir şey bulamadım..Kısaca kitap benim için tam bir fiyaskoydu,tam bir hayal kırıklığıydı.. Ve kesinlikle önermiyorum. Okumak iptiladır,müptelalara selam olsun.
Asel Kitap Yorumu
2021 6. kitabı
Okunma: 20 Haziran 2021 19:04
Selam hepinize! Bugün sizlere Sena Nur Işık'ın yazmış olduğu Asel kitabını yorumlayacağım. Konusu: Asel Carter her tarafı ihanetlerle kuşatılmış, ihanetlerin arasında boğulmuş bir genç kızdır. Asel kendini uzun bir süre herkesten uzaklaştırır ve kendini hazır hissettiğinde hayatına kaldığı yerden devam eder. Fakat geride bıraktığı geçmişi ayağına dolanır ve onu geçmişe sürükler. ... Yorumum: Kitaba ilk başladığımda olayları tam olarak anlayamamıştım ve kafam karışmıştı. Ama sonradan her şey yavaş yavaş yerine oturdu ve anlamaya başladım. Kitap akıcı ve merak uyandırıcı. Her sayfada "Asel ne yaşamış olabilir ki?" diye düşünüp merak ediyorsunuz. Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen yazım dili güzeldi. Betimlemeler azdı ama çok takılmadım buna. Kitapta insanlar, Asel'e "Canavar!" diye sesleniyordu ve ben ona neden böyle dediklerini tahmin etmiştim ve doğru çıktı. Yani çok tahmin edilesi bir şeydi bence. Bu konuda daha yaratıcı bir sebep beklerdim ben. Ayrıca bazı yerler çok oldu bittiye gelmiş gibi hissettim. Kitabın sonunda şaşırdım açıkçası. Hiç tahmin etmemiştim böyle bir şey. Karakterler hakkında konuşacak olursam: En sevdiğim karakterler Deniz ve Yağız oldu. Yağız'ı çok sevdim özellikle. Asel güçlü bir kadın karakterdi onu da sevdim. Ener'e karşı ne hissedeceğimi pek bilmiyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki ben #teamdeniz ' ciyim. Son olarak diyeceğim şey ; Kitaba bir şans vermenizi öneririm!
Yenik düşülen meraklara...
2023 20. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2023 00:36
Kitabı okumamak için 3 sene direnip sonunda okumuş olmam gerçekten manidar.Kitap ilk yazılmaya başladığı anda kitabı biliyordum basıldığı an da.Ve bunlara rağmen okumamak için direnmiştim çünkü
2021 15. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2021 11:44
Kitabı 3 günde bitirdim ve harikaydı. Hem çok sürükleyiciydi hem de sonu ile beni şok etmişti. Alıp okumanız gereken bir kitap. Asel karakteri çok güçlü bir karakterdi. Deniz desen harika bir karakter. Kısacası harika bir kitaptı. Sena Nur Işık ise en sevdiğim yazarlar arasına adını yazdırdı.
2021 5. kitabı
Yazarı çok seviyorum ilk kitabı için harikaydı . Ben okurken çok eğlendim elimden bırakamdım çünkü çok meraklandığım kısımlar oldu. Karekterleri çok sevdim.Özellikle Asel,Yiğit ve Deniz'i
2021 26. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2021 11:06
Baştan söyleyeyim, bu kitabı Watty'den okudum. Yani yaptığım inceleme Watty'deki yazıdan yola çıkarak olacak. Kitabın basılmış halinde değişiklik var mı yok mu bilmiyorum. Kitap Asel adında bir
2021 3. kitabı
Herkese çok çok iyi günler Öncelikle Sena ablama emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum Ancak şunu belirtmek isterim ki kitabın edebi değeri yok. Deniz karakteri - aşkım benim - kitapta çok önemli biri olmadığı halde Aselin sevgilisi oldu. Keşke geçmişte önemli biri Aselin sevgilisi olsaydı. Sonra şunu da demek isterim... Tehlikeli bir kitap!! Çünkü insanın ailesine , arkadaşlarına , sevgilisine hiç ama hiç güveni kalmıyor. Çerezlik bir kitap kesinlikle bir şey katmaz ancak çok alıntı yapılabilir içinde güzel sözler var... İyi günler
2022 32. kitabı
Cennetteki ırmağı kirleten her kötülüğe… Hiç Kimsenin Duymak İstemediği O İsmi Gururla Söyledim: Asel Asel yaşadığı ihanetlerin sorumlularıyla yüzleşebilmek için tüm cesaretini toplayıp okula geri döner. İnsanların suçlayıcı bakışları, geçmişin günahlarına karışınca her geçen gün daha da zorlaşır. Geçmiş kalbini dikenlerle sararken biri onun çiçek açabileceğine inanır. Yeni filizlenen hisleriyle birlikte içindeki öfkenin ateşi gittikçe harlanmaktadır. Asel son kez geçmişiyle karşı karşıya geldiğinde, güvendiği hiç kimse sandığı kadar masum değildir.
2021 62. kitabı
Neden Wattpad hikayesi okumadığımı Asel sayesinde bir kez daha anladım. Büyük beklentilerle başlayıp yer yer niye bu kadar uzatılmış dediğim bir kitap oldu benim için. 460 sayfa boyunca okuyoruz ama adam akıllı bir olay olmuyor. Daha çok Asel sinir krizi geçiriyor, Asel-Yağız-Deniz üçlüsü partiye gidiyor, partide Ener ve Eylül ile kavga ediyorlar sonra Asel tekrar sinir krizi geçiriyor, Yağız ağlama bitanem diye teselli ediyor. Asel sözde çok güçlü bir karakter ama sürekli camı çerçeveyi indiriyor. Yani zayıf bir karakter olabilir, psikolojik sorunları olabilir, psikiyatra gidebilir bunlar çok normal ama güçlü duruşu abartılmış bence. Karakter isimlerine bile uyuz oldum desem yeridir. Hadi Asel ismini anlarım, anlamı oldukça güzel ama soyadı niye Carter? Böyle alışılmadık isim ve soyisimler sadece gülünç geliyor bana. Aynı zamanda Deniz karakteri daha Asel'i tanıdığı ikinci günden ben seni iyilestiririm triplerine girdi. Yani bu tarz ilişkiler okumak bana zevk vermiyor, samimiyetsiz geliyor. Onun dışında Eylül'ün başına gelenleri az çok tahmin etmiştim. Zaten kitabı da bu gizem havası için okumuştum ama beni tatmin edemedi. Yazar, kitabı birden bitirmiş sanki. Kitap içindeki bazı gereksiz partisi sahneleri yerine yüzleşme sahnesi daha güzel olabilirdi. Uzun lafın kısası kurguyu beğenmedim, hayal kırıklığına uğradım. Herkes okuyucu olabilir ama herkes yazar olamaz :)
Wattpad

Sena Nur IşıkYazar · 4 kitap
17 Ocak 1998’de İstanbul’da dünyaya gelen Sena Nur Işık, Namık Kemal Üniversitesinde Gıda Mühendisliği eğitimi görmüş olup, şimdi ise İstanbul Üniversitesi İşletme bölümünde eğitim hayatına devam etmektedir. Lise yıllarında kazandığı kitap sevgisini herkese yaymayı hedefleyen Işık, 2014’te bir blog sayfası açmıştır. Farklı sosyal medya platformlarında “Kitaplar ve Sözleri” ismiyle yüz binden fazla takipçiye ulaşmış, kaleme aldığı Asel adlı romanıyla yazarlık dünyasına ilk adımını atmıştır.