2021 1. kitabı
İki günde bitirdiğim bir kitap. Uzun zamandır beni böylesine çeken bir kitap okumamıştım. Murat Menteş'in ismini duysam da daha önce hiç okumamıştım. Ruhi Mücerret, okuduğum ilk kitabı çook beğendim. Biraz otantik, biraz satirik, biraz fantastik, çokça bombastik harika bir kitap okumak isterseniz gönül rahatlığıyla bu kitabı okuyabilirsiniz. Kitabı aldım okuyorum. Başlarda reklam içerikli o kadar çok cümle vardı üstelik yazarımız, bu cümleleri 100 yaşındaki kahramanımız Ruhi Mücerret amcanın ağzından yazmış. Tabi anlam veremedim ama ilerledikçe bunun nedenini anladım. Meğer bu işin içinde bir iş, bir gizem varmış. O gizemi öğrendiğimde zihnimde taşlar yerine otursa da biraz üzüldüm çünkü diğer kahramanımız Cihan Kazanova beni hayal kırıklığına uğrattı. Aslında yazarımız reklamlara karşı biz okurlarını inceden inceden uyarıyor ve düşünmeye teşvik ediyor. Reklamlar dışardan masum, cici ve albenilidir. Bir şekilde dikkatimizi celp eder. Vakti zamanı geldiğinde de bir de bakmışız ki satın aldığımız ürün geçenlerde dinlediğimiz reklama konu olan ürünle aynı. Çünkü reklam beynimizde yer etmiştir. Evde, okulda, yolda, telefonda, bilgisayarda, tabelalarda her yerde almaya gönüllü olalım ya da olmayalım o reklam pompalanıyor bilinçaltımıza. Hee bir de influencerlar var tabii. Onlar bu işe gönüllü olarak aracı oluyorlar. Influencer'lar sosyal medyanın "masum cicileri" bence. Bu dediğimi kitabı okuyunca daha iyi anlayacaksınız. Şimdiden iyi okumalar... Not: Yazarı o kadar beğendim ki Dublörün Dilemması'nı okumaya başladım bile.
Ruhi MücerretMurat Menteş · April Yayıncılık · 201818,3bin okunma