···Okunma: 27 Ağustos 2021 07:18 "Emily", L. M. Montgomery'nin Yeşilin Kızı Anne'den farklı bir diğer kitap serisi. Emily, yazmayı çok seven, hayal dünyası geniş, kendine güvenen küçük bir kız. Babasının ölümüyle birlikte Elizabeth teyzesi, Laura teyzesi ve kuzen Jimmy ile birlikte kalmaya Yeni Ay'a gider. Fakat Elizabeth teyzesi ile anlaşması pek o kadar da kolay olmayacaktır.
Emily yazmayı çok seviyor ve kitabı okurken onun o azmi ve isteğinin, yazmam konusunda bana da ilham verdiğini söylemem gerekir.
Emily'nin arkadaşlarından bahsetmemek olmaz; aniden öfkelenen, tuhaf bir kız olan Ilse, resim yeteneği olan Teddy ve hırslı Perry. Ben en çok Perry'i sevdim. Kendi konumunun farkında olmasına rağmen azmini hiç yitirmeden daha iyi yerlere ulaşabilmek için verdiği emek, neşeli tavırları, Emily'e karşı olan korumacı hareketleri çok hoşuma gitti. Perry'nin çocuk kalbi çok büyük geldi bana, çok sevdim karakteri.
Emily ve Anne serisi, birbirlerine benziyorlar diyebilirim. Emily'nin de Anne'in de yetim olmaları, farklı bir yerde yeni bir yaşama başlamaları, hayal güçlerinin genişliği ortak noktaları. Serileri tam bitirmediğim için hangisi daha güzel diye yorum yapmam için erken olduğunu düşünüyorum. Fakat en azındam Emily'i bitirdiğim bu konu hakkında bir fikrim oluşacaktır.
Şuanda Emily'nin ikinci cildini okuyorum. Anne serisini sevdiyseniz, klasiklere ilginiz varsa, çiftlik yaşamı, doğa vs. hoşunuza gidiyorsa Emily'i de seveceğinizi düşünüyorum.
Bu arada kitapların kapaklarına da bayıldığımı söylemek isterim. Kitaplığımdaki en güzel tasarımlı kitaplar oldular.
İyi okumalar dilerim.