''İNSAN ZANNETTİKLERİNİN ESİRİDİR''
2020 28. kitabı
Okunma: 08 Ekim 2020 22:45
Merhaba; Sizlere bir eserin onca yıllar geçmesine rağmen okundukça zihinlerde ve kalplerde derin etkiler bırakan Reşat Nuri Gültekin’in Çalıkuşu kitabını paylaşacağım. Kitapta baş kahramanlar olan Feride ile Kamuran’ın ilk zamanlarda kalplerindeki çorak toprakta filizlenen zarif bir hissin, zamanla yeşerip çiçek açan muazzam aşka dönüşen yaşantılarını konu alıyor .. ____________________________________________ Bu kitapta, sevginin sinelerde saklı olan ve bir türlü açıklanamayan yönlerini, gizemini, saflığını ve her türlü zorluğa göğüs gerebileceğini Ve kendinizi ve sevginizi bulacaksınız. ____________________________________________ ‘’Hayatın bizlere bazen acı bazen de tatlı sürprizleri olabiliyor. Bir zamanlar hayatımızın tamamını kaplayan ve her şeyimiz olan kişiler beli bir süre sonra hiçbir şeyimiz olabiliyor. Ve bazen de hiç tanımadığımız biri hayatımızın tamamını kaplayabiliyor ve her şeyimiz olabiliyor.’’ ___________________________________________ Kitabımızın sempatik ve sevimli kızı Feride, birçok kimsenin hayallerinde yaşatıp da bir gün karşılaşıp tanımak isteyeceği kadar güzel ve bir o kadar da zarif bir kişiliğe sahip narin bir hanımefendi duruşu vardı. Yetim ve öksüz büyümenin verdiği hasret ve özlemi genç yaşlarında Kamuran ile paylaşmaya çalışsa da sevdasının büyüklüğünü bir türlü dışa yansıtamadı, bu özelliğiyle çok sempatik ve gizemli buldum. Ayrıca oldukça utangaç bir kişiliğe de sahip olması da kendisine olan hayranlığımı çoğalttı diyebilirim. ___________________________________________ Feride’nin teyzesinin oğlu Kamuran ise ağırbaşlı oturaklı ve bazı halleriyle kızlara benzer yönleri bulunan oldukça bakımlı ve yakışıklı bir delikanlı olarak buldum. Bu yönleriyle birçok kızın sevebileceği bir kişiliğe sahip olduğunu gördüm. ___________________________________________ Kitapta aşk dolu yolculuğumda, cümleleri birbirine bağlamaya çalıştım. Kamuran’ın feride için birçok zorluk ve çabayla büyüttüğü sevgisini göstermek için çırpınışları takdire şayan iken, Feride'nin içinde dağlar gibi kocaman sevgisini utangaç halleri yüzünden açığa vuramaması, bir türlü dile getirememesi beni ayrı etkiledi. Bu güzel duygularının kavuşmayla sonuçlanmasını bekledim. Fakat iki güzel sevdalının yaşantısında ayrılık rüzgarı bir türlü dinmek bilmedi. Ve nihayetinde; Bu destansı hikayede, gizemli ve sır dolu bir mektubun birçok şeyi değiştirebileceğini gördüm.. Okumanızı tavsiye ederim .. :) :) Keyifli okumalar..
ÇalıkuşuReşat Nuri Güntekin · İnkılâp Kitabevi · 2019123,2bin okunma