Puan vermedi·212 syf.··Beğendi
···Okunma: 20 Eylül 2021 15:59 Kitabı parantez içindeki kısmı aslında özetliyor. Bir Kara Dejavu. Bildiğimiz Alper Canıgüz tarzı çözümlemeler, ilginç bir polisiye ve değişik karakterler.
Alışılagelmiş bir kurgu olmadığı gerçek, sona doğru tahmin edilebilirlik noktasında yazar okuru bir yükseltiyor bir alçaltıyor. Merak duygusunu korumak adına yapılan zekice bir hamle olduğunu düşünüyorum.
Birleşimleri güzel olmuş. Bir fikir üzerine yoğunlaşmış Canıgüz ve bu fikir ile birlikte bu sefer biraz daha hayata dair söylemek istediklerini anlatmış. Siyasi ve demografik çözümlemeleri var. Kitap müthiş bir konuya ya da işlenişe sahip değil, fakat sonuna kadar çok akıcı biçimde, eğlenceli şekilde kendisini okutuyor.
Hikâyenin içinde akıp gidiyorsunuz. Ben bazı vakitlerde anlatıcının tepkisiz kaldığını düşünsem de, kitabın kurgusunda sırıtmıyor. Sonu güzel bağlanmıştı, okuyucunun dolduracağı noktaların da olması hoşuma gitti.
Benzer konulara çok rastladım ancak absürt olduğu için farklı bir tat yakaladım bu kitapta.