MERMAS
2021 64. kitabı
İnsan olmanın anlamını sorgulayan olağanüstü bir roman beni karşıladı.Kardeş dayanışması,ötekileştirilen çocuklar ki bu okul ortamında başlayarak mahkum babaları olan yada anne babası tarafından ilgi ile büyümeye fırsat bulamamış çocuklar..Bu çocuklar tek başlarına ayakta durmaya çalışmakta;yeri gelip aç kalıyor yeri gelip hakkettikleri aile yaşantısını kendi çabaları ile oluşturmaya çalışmaktalar. "Karnını doyurmak için okula girmek ne demek bilir misiniz??"diyor yazar.Bu o kadar can acıtıyor ki!! Mistik bir hikaye bu kadar acının içinde harmanlanmış durumda; bir çocuğun büyüme ve onun gözünden bakarken elbette bir denizkızı yada adamı olmalı idi ve yazar bunu çok güzel geçirmişti okura.Bunca acının içinde bir "MERMAS"(denizadamı) belleğinizi ziyaret ediyor.Bu kitapta John Bauer'in "Gölün başında oturmuş kız" adlı tablosu tasvir ediliyor.Bunu Instagram sayfamda paylaşıyor olacağım yorumum çerçevesinde tabloyu merak eden arkadaşları beklerim.Link mevcut hesabımda. Sembolizm bu kitapta biz okurları çok güzel bir şekilde sarmalıyor.
DenizadamıCarl-Johan Vallgren · Metis Yayıncılık · 2014184 okunma