···Okunma: 29 Eylül 2021 22:42 Bu güzel serinin sonuna gelmiş olmak üzdü. Toplam 10 kitapla o kadar özdeşleşiyorsunuz ki ve karakterler öyle güzel ki o dünya sizi içine çekip bırakmıyor resmen. Keşke filmi yapılsa da bu güzel karakterleri vizyonda görüp özlem giderebilsek..
Gelelim son kitabın incelemesine. Bu son kitap diğer kitaplardan bir tık aşağıda kaldı benim için. Çünkü beş kitap boyunca hep yolculuk macera okuyup olayların birden çözülmesi yoluna girmesi basitleştiriyor öyküyü. Bir de şiveli çevirmeler okumayı zorlaştırıyordu. Olaylar devam ederken diğer krallıklardan Garionlara gidecek yardımların anlatılması olayları bölüyordu. Bu kısımlarda sıkıldım biraz. Son kitap olduğundan belgariad serisinden kalan tüm karakterler bir arada toplanıyor ve teker teker herkes kendi hayatlarına dönüyor. Her şey yoluna giriyor. Ölen karakterin kim olduğunu söylemeyeceğim ya da kimin tanrı seçildiğini :)
Sonuç olarak çok severek okudum. Lotr sevenlerin seveceğini düşündüğüm bir fantastik kurgu. Tabi bi lotr beklenmez. Ama o tadı almak bile iyi geliyor. Tavsiyemdir.