Malloryon Beşinci Kitap

Orijinal Adı:
The Seeress of Kell
Sıralamalar

2019 40. kitabı
Üzgünüm. On kitaplık bir serinin sonuna geldik. Karakterlerin hepsi akrabam gibi olmuştu. Çevirmeni de tebrik etmek istiyorum karadeniz lehçesini nasıl çevirmiş anlamadım. Gerçekten güzel bir seriydi. Tavsiye ederim.
Kell KahinesiDavid Eddings · Metis Yayınları · 2016126 okunma
Çok beğendiğim hatta favorim olan serinin son kitabı, hikayenin sonu olmasını rağmen nedense kitabı bir türlü bitiremedim. Seriyi iki defa okudum ama ikisinde de bu kitabı yarım bıraktım. Bir türlü bitmiyor. Bir sıkıcılık, bir kopukluk var maalesef... Kell Kahinesi David Eddings
İnceleme
Teşekkürler David Eddings
2025 6. kitabı
1. Kitapla başlayan serüven 10. Kitaba kadar soluksuz devam etti. Kurgusu gayet sade olmasına rağmen bir o kadarda mükemmellik içeriyor. Karakterlerin sahip olduğu güçler, arkadaşlık, dostluk bağları ama bu hikayedeki en güzel şey "sürekli yolda olmak durumu" . Yapılan betimlemeler, karakterlerin güçleri ve sonunun ne olacağını son sayfaya kadar tahmin edememe bu kitabı ve yazarı daha da ölümsüzleştiriyor. Belgariad serisini hızlı okuyarak düştüğüm hataya Malloryon serisinde düşmedim. Her sayfayı her karakteri ruhuma ilmek ilmek işledim. David Eddings çok teşekkür ederim hayal dünyanı bize açtığın için, kitabın daha da güzelleşmesini sağlayan çevirmen Çiğdem Erkal İpek'e de sonsuz teşekkürler. 2 yılda bir mutlaka tekrar okuyacağım.
Puan vermedi
Uzaktan seviyorum seni kokunu alamadan, boynuna sarılamadan yüzüne dokunamadan sadece seviyorum öyle uzaktan seviyorum seni elini tutmadan yüreğine dokunmadan gözlerinde dalıp dalıp gitmeden şu üç günlük sevdalara inat serserice değil adam gibi seviyorum
2019 70. kitabı
Tek tek yorumlamak yerine seriyi toplu olarak ele almak daha iyi olur diye düşündüm. Malloryan Serisi, Balgariad Serisinin devamı niteliğinde yazılmış bir seri. Küçük bir çocuk olarak macerasına başlamış olan Garion’un Belgarion olduktan sonra kendisini sır gibi saklamış olan ikinci bir kehanetin peşinde sürüklenmektedir. İlk seride gördüğümüz ve sevdiğimiz birçok karakterle yeniden bir arada olup sürprizlerle dolu bir maceraya atılmak güzeldi. Her iki kehanet de birbirinin zıttı olduğu için kafilemizde bazı yeni isimler de bizimle birlikte oluyor ve onları da tanımaktan memnuniyet duyuyoruz. İfritlerin, kahinelerin olduğu bu dopdolu seri yine çok güzeldi. İki seri arasındaki en büyük fark çeviri. Malloryan Serisi Çiğden İpek Erkal tarafından yapılmış. Kendisinin çevirilerini çok sevmeme rağmen Malloryan’daki bazı seçimlerinden hoşnut olmadım. Özellikle başka aksanlarda yapılan konuşmaların geçtiği bölümlerde tercih edilen seçimler işin güldürü noktasında biraz sorun yaratmış. Bizi güldüreceği yerde okuma işkencesine dönen kısımlar vardı. Keza son kitapla birlikte Mimbre centilmenliği ve kadim aksanı da o kadar iyiydi ki anlatamam. O cümleler ancak böyle mükemmel çevrilebilirdi. İnsanın ağzına dolanan ve kulağına hoş gelen bu kadim aksan tınısı mükemmelden biraz daha fazlasıydı. Düzelti kısmı ise çok kötüydü. Gerçekten neredeyse her beş sayfada bir hata vardı. Hatta bazı sayfalarda üç hatayı geçtiği bile oluyordu. İsimler bir Poldera, bir Poledra gibi karmaşalar vardı. Birçok kelimede yanlış basmaktan dolayı karakterler yer değiştirmişti / değitşirmişti. Bu hataların fazlalığı benim seriyi biraz yavaş okumama hatta araya kitap almama sebep oldu. O kadar bunaldım ki anlatamam. Çok sevdiğim bir yazarın kitabında özellikle de yeniden düzenlenmiş baskısında böyle
2021 79. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2021 22:42
Bu güzel serinin sonuna gelmiş olmak üzdü. Toplam 10 kitapla o kadar özdeşleşiyorsunuz ki ve karakterler öyle güzel ki o dünya sizi içine çekip bırakmıyor resmen. Keşke filmi yapılsa da bu güzel karakterleri vizyonda görüp özlem giderebilsek.. Gelelim son kitabın incelemesine. Bu son kitap diğer kitaplardan bir tık aşağıda kaldı benim için. Çünkü beş kitap boyunca hep yolculuk macera okuyup olayların birden çözülmesi yoluna girmesi basitleştiriyor öyküyü. Bir de şiveli çevirmeler okumayı zorlaştırıyordu. Olaylar devam ederken diğer krallıklardan Garionlara gidecek yardımların anlatılması olayları bölüyordu. Bu kısımlarda sıkıldım biraz. Son kitap olduğundan belgariad serisinden kalan tüm karakterler bir arada toplanıyor ve teker teker herkes kendi hayatlarına dönüyor. Her şey yoluna giriyor. Ölen karakterin kim olduğunu söylemeyeceğim ya da kimin tanrı seçildiğini :) Sonuç olarak çok severek okudum. Lotr sevenlerin seveceğini düşündüğüm bir fantastik kurgu. Tabi bi lotr beklenmez. Ama o tadı almak bile iyi geliyor. Tavsiyemdir.
2020 83. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2020 02:58
Belgariad & Malloryon serisine veda ettim. İpek Belgarath Beldin Durnik Belgarion ve daha nice dostumla veda etmiş gibiyim. Bazı bölümler klişe olsa da bu serinin yeri bende ayrıdır. İlk okuduğum kitaplardan olmasının yanı sıra karakterlerinin samimiyetine o kadar bağlandım ki sanki gerçekten bir dostum ile vedalaşmış gibiyim. Her neyse herkese tavsiye ediyorum bu eseri.
2019 144. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2019 23:51
Usta sen ne yaptın da '' Toplu Bilinç '' konusunu böyle bir kitaba yedirmeyi başardın ? Üstelik hiç sırıtmadan yerini almış. Hiç beklemediğim bir karşılaşma oldu açıkçası. Eh artık finale geldik, kehanetler bütün kahramanları biraraya topladı. ( Bu kehanet peşinde koşmak da gıcık bir işmiş. Bir kere kehanetleri yazanlar deli, Tanrı Torak' ı da sayarsan zırdeli. ) Yazarın romantik bir adam olduğunu düşünüyorum. Herkesi birbiriyle evlendirmeye çalışıyor. Harika bir seriyi daha bitirdim. Size de öneririm.

David EddingsYazar · 17 kitap
David Eddings'in eşi Leigh Eddings birçok kitabında adı geçmeden yardımcı yazar olarak katkida bulunmuştur; son kitaplarında her iki yazarın da adı geçmektedir. Doğum yeri Spokane, Washington, ABD'dir. Eddings Puget Sound'da büyüdü. Lisansını (BA) 1954'te Reed College'da ve lisansüstünü (MA) University of Washington'da 1961'de yaptı. Yazar olmadan önce Amerikan Ordusu ve Boeing'de çalıştı. Eddings'in ilk kitapları genel kurgu (roman) türündeydi, sonra çok başarılı olduğu epik fantezi türüne geçti.