Hüküm - Aşk Mahkemesi
2021 26. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2021 23:58
Hüküm Aşk Mahkemesi, adını duyduğumda ilgimi çeken bir kitaptı. Bazen bir kitabın ismi, bazen kapağı o an hoşunuza gitti diye merak ettiğiniz olduysa beni çok iyi anlayacaksınızdır. Aşk Mahkemesi, aynı zamanda yeni bir kalemle de tanışma kitabım oldu. İlk olarak kurguyu çok beğendiğimi söylemek isterim. Özellikle sonlara doğru ortaya çıkan şeyleri tahmin etmek güçtü. Karakter bakımından hayli zengin olan kitabımız oldukça sade ve akıcı bir dille kaleme alınmış. Hem kurguda oluşturulan gizemin hem de olayların daha yavaş gerçekleşmesini istedim kitabı okurken. Bazı sahneler vardı ki daha fazla betimleme içerseydi bendeki etkisi çok daha yüksek olurdu. Damla, Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisiyken başlıyor hikayemiz. Anne ve babasını şahibeli bir kazada kaybetmiş, asker olan abisiyle yaralarını sarmaya çalışarak yaşarken abisini de kalleş bir terör saldırısı sonucu şehit veriyor. Acıların üst üste geldiği bu günlerde anne ve babasının ölümünde payı olduğu için görüşmediği kuzeni Jale'den bir haber geliyor.. Jale çok hastadır ve birkaç aylık olan kızına bakacak kimsesi olmadığı için onu Damla'ya bırakmak ister. Burada kurguyu biraz hafife almış olabilirim. Genç yaşta düşmanı gibi gördüğü birinin çocuğuna bakmak zorunda kalan vasi ve onun aşk hikayesini okuyacağız sanırım diye düşünürken birden ortaya atılan anneden kalan görev ve altı yıl sonrasına geçişle hikayemiz çok farklı bir boyuta geçiş yapıyor. Kızımız o zor günleri atlatıyor, başarılı ve güçlü bir savcı oluyor. Bu güç kitapta da her karakter tarafından taktir edilmiş. Kaybettiklerinin hesabını sormaya, geri alabildiklerini almaya kararlı, hırslı. Bir de Aras var. Damla'nın zor günlerinde çıkagelen ve hayatının unutulmaz bir parçası olan. Gücünü taktir ettiğimiz kızımızın karşısında elinin kolunun bağlandığı, karşı koyamadığı adam! Ona diyecek söz bulamıyorum. Çok sürünmeliydi, çok çekmeliydi. Yaptığı affedilemezdi... Geçmiş ve günümüz şeklinde ilerleyip sonradan bağlanan olaylar, şifreler, görevler, mucizeler, tessadüfler, sırlar, kayıplar, askerler, teröristler... Tüm bunlar ve Vatan, bayrak sevgisiyle verilen zorlu bir mücadele... Böyle romantik aksiyon tarzda kitaplar okumaktan hoşlanıyorsanız Hüküm Aşk Mahkemesi'ni tavsiye ederim. Dönüşüm içimli kitapta bu kitabın yan karakterlerini görecekmişiz. Onların hikayeleri nasıl olacak bakalım. ❤
HükümMerve Çakır Uzbilir · Otantik Kitap · 202176 okunma