Kılıcın değil aklın yolundan giden savaşçı!
2021 31. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2021 18:05
Sandaletli ayağıyla yürekleri ezen barbar Conan zorlu yaşamında birçok savaşa girmiştir. Bir barbarı kral yapansa saf gücü değil aklıdır. Kılıç sana yol açar ama akıl sana yol gösterir. Kimmerya'nın soğuk ve haşin topraklarında doğan Conan coğrafyada ayak basmadık yer bırakmamaktadır. Günümüzden on bin yıl evvel yaşanan olayları kılıç-büyü-fantezi üçlemesinin bir ürünüdür. Howard henüz otuzunda ölmesine rağmen son derece üretkendi. Film serileri berbat olan Conan kitapları 80'ler ve 90'lar da doğan kuşak için gazete ve fasiküllerle hayat bulan seri unutulmazdır. Teksas-Tommiks kuşağı çok iyi bilecektir. Büyünün ve kılıcın gölgesinde başlığı ile yayınlanan kitapta 6 hikaye bulunmaktadır. *Kara İblisin Havuzu *Kara Nehrin Ötesi *Kızıl Çiviler *Gwahlur'un mücevherleri *Kılıçtaki Zümrüdüanka *Kızıl Hisar 2. hikaye en gözde hikayemdi. Pictler(azılı pis savaşçılar) ile savaşan Conan'ın yanında Balthus vardır(bir de sonradan köpek eklenir). Koca bir kasabayı yok etmek isteyen azılı savaşların önüne barbarımız çıkar. Lanetli bir büyücünün etkisi altında olan savaşçılar ancak Conan'ın Zagor Sag denen büyücüyü öldürmesiyle kasaba kurtulur. Son 2 hikayede Conan'ın Aqulionia kralı olduğu zamanı konu almaktadır. Özellikle heavy metal dinleyerek okumanızı tavsiye ederim.
ConanRobert E. Howard · Ren Kitap · 202119 okunma