Puan vermedi·168 syf.··Beğendi
···Okunma: 06 Ekim 2021 00:07 Hayat Apartmanı’yla 2012 yılında Naim Tirali Öykü Ödülü, Akılsız Sokrates ile 2017 Türkan Saylan Sanat Ödülü ve 2017 Orhan Kemal Öykü Ödülü’nü kazanan Mehmet Fırat Pürselim’in son kitabı Sakarmeke. Pürselim, on bir öyküden oluşan kitapta farklı anlatım tekniklerini kullanmış. Öykülerinde zaman zaman mizahî ögelerden yararlanan yazar, dilde ve biçimde özenli bir tutum sergilemiştir. Kadına bakış açısı, ötekileştirme, dinin kullanılması, mültecilik gibi bugünün Türkiyesi’nin gerçeklerini estetik bir yaklaşımla sanat diline dönüştürmeyi başarmış, distopik öyküleriyle(Ledli Zaman Hikayesi ve Erektus Kalesi) bireyin özgürlüklerini yok sayan baskıcı düzeni eleştirmiştir. Öykülerdeki kuş metaforuyla dilin imgesel özelliğini kullanmış, anlatılarda özgürlük ve tutsaklık izlekleri etrafında gezinmiştir. Öykülerini , insanın içine işleyen bir derinlikle ve samimiyetle yazan Mehmet Fırat Pürselim, yalın, inandırıcı ve kuşatıcı bir öykü dünyası kurmayı başarmıştır. Herkesin öykü yazdığı bu dönemde nitelikli öyküye ulaşmak isteyenlere tavsiyemdir.