···Okunma: 16 Eylül 2021 17:41 Yorumum;
~Kitabı çok sevdim ve herkesin ısrarla okumasını tavsiye ediyorum.Ben bir günde bitirdim ve etkilendim açıkçası.Kitabın dili akıcı ,sade ve anlaşılır.Konuyu mantık çerçevesinde ele almış ve sunmuş yazar.Sizi sıkmayan bir kitap.Kesinlikle okuyun.Ve bir şey daha bulduğunuz her şeye değer biçmeyin yoksa sonunuz olabilir.Kitapla kalın efenimm 📚🦪
~Konusu;
Kitabımız bir ailenin bir inci yüzünden mahfolan hayatını anlatıyor.İlk olarak kitap kino'nun bebeğine akrep sokuşu ile başlıyor.Bunu farkeden eşi juanna ve bir an önce doktora götürülmesini istiyor ama doktor ise fakir hastalara bakmadığı için küçük bir yalan söyleyerek bakmıyor bebeğe.Eve geldikten sonra balıkçı kino bir inci buluyor ve bu incinin değerli oluşuna inanıyor.Halk ise hemen kino'ya yaranmaya çalışıyor.Gelgelim inciye.Bu inci aslında pek değerli değilde lanetli.Kino inci'den anlayanlara gösteriyor satmak için ama herkes bu incinin lanetli olduğunu almak istemediklerini ve derhal yok edilmesini istiyor.Ama kino inanmıyor ısrarla.Tabi bundan sonra bu inci hayatlarına bela oluyor evlerine uğursuzluk getiriyor.Bir yandan evleri yanıyor evsiz kalıyor ve peşlerine iz sürücüler düşüyor.Kino ve ailesi ise o iz sürücülerden kaçıyor.Bu sırada ise eşi juanna inci'nin yok edilmesini istiyor kino'dan ama kino inatçı hayır olmaz diyor.Bir mağara gibi yere saklanıyorlar artık ama bu sırada mağaranın biraz ilerisinde ise iz sürücüler var biraz dinlenmek için oturuyorlar.Kino ise juanna ve oğlunu bırakıp iz sürücülerin dikkatini dağıtmak için ve gitmeleri için onlara saldırıyor tam o sırada ise birinin elinde ki silah ateşleniyor ve o silah oğluna denk geliyor.Oğlu ise orda ölüyor.Kino ise o inci'nin gerçekten lanetli olduğuna inanıyor sonunda ve juanna ile kasabaya dönüyorlar kahırlı ve üzgün bir şekilde sonra da inci'yi imha ediyorlar.