2021 16. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2021 07:04
📚📚📚 Uzun zamandır elimde eziyet ettiğim bu kitabı bitirince anladım ki her şeyin doğru zamanı var ve o zaman geldiğinde istesek de istemesek de o olucak. Anneannemin ölümünden çok önce başladığım kitabı ölümünden sonra bitirmek nasip oldu. Mustafa Ulusoy'un başarılı kaleminden sürükleyici,akıcı ve etkileyici bir kitap Hayat Apartmanı. Mualla Hanım'ın hayat öyküsünü okurken aklımda hep tek bir ayet meali canlandı "Her nefis ölümü tadacaktır. " Ölüm...Acı,gerçek, teslimiyet, günah ve sevabın karşılığının alınacağı o ebedi yolculuk. Gidenin geri gelmediği, kalanın gidenle birlikte bir parçasının edildiği ve herkesin bir gün yaşayacağı o meçhul son. Aslında inananlar için asıl başlangıç... Anneannemin ölümüne kadar geçen 10 gün başka anlatılmaz bir yolculuk yaşadım içimde.Bir insanın öleceğini biliyorsunuz kabulleniyorsunuz ama zamanı belli değil ve elinizden hiçbir şey gelmiyor. Allah'ın emanetini alacağı o anı teslimiyet içerisinde kimi dualarla kimi gözyaşlarıyla bekliyorsunuz. Beklemeyi ölüm döşeğindeki bir hastayı bekleyen yakınlarına sorun. Eğer bu hayatta bazı haksızlıklara uğradıysanız ve umutsuzluk kapladıysa benliğinizi ölümü izleyin,ölümü hatırlayın ki ibret alasınız. Hayat Apartmanı... Apartmanın hayatı...Her evin bir hikayesi var ve dünyanın dört bir yanına saçılmış hayatlar Matematik öğretmeni Mualla Hanım ile kesişiyor. Onunla birlikte iyiliğin elbet bir gün karşılık bulacağına inancınız sağlamlaşıyor. Kitaptaki ölüm anı öyle etkileyici kaleme alınmış ki gözyaşlarımı engelleyemedim. Nasıl yaşarsak öyle öleceğimizi bir kez daha iliklerime kadar hissettirdiği için yazar Mustafa Ulusoy'a, onun muhteşem psikolojik tahlilleri ile kurguladığı o zarif kişilik Mualla öğretmene sonsuz teşekkürler... Her şeyin hayırlısını ıstediğimiz gibi ölümün de hayırlısını isteyelim. Ölüm yolculuğumuz güzel varacağımız yer özel olsun duasıyla.
Hayat
Hayat ApartmanıMustafa Ulusoy · Kapı Yayınları · 20171,119 okunma