Boşasana!
Eşinin ihanet ettiğini anlasan, ona karşı öfkeden deliye dönersin. Senin nefsin seni hayatın boyunca aldattı. Bilgeler derler ki aldatan eşi boşamak gerek. Boşasana nefsini!
Sayfa 61 - Sufi Kitap·Kitabı okudu
Din
··1 alıntı·
1 +1'leme
60,4bin Gösterim
Nefsinin seni aldatmasını istemiyorsan onu önemse, değer ver, söylediklerine kulak ver, yalan söylemek zorunda bırakma, onunla iyi anlaşmanın yolunu bul.
@fathylmz yaptığınız hataları içinizde ki ikinci bir karaktere bağlamak insan vicdanını çok rahatlatan bir duygu, " o kötü davranışı ben yapmadım, nefsim yaptı " dediğiniz zaman içiniz rahatlıyor olabilir? Ama ortada bir gerçek var, nefis dediğiniz sizden bağımsız değil, içinde ki diğer size düşman muamelesi yapmak sizi aklamaz. Mesela "alkol bütün kötülüklerin anasıdır" denir ama siz kötü değilseniz ne kadar çok alkol alırsanız alın kötülük yapmazsınız, alkol sadece sizin kötülük icin bahane maskenizdir. Ayrıca insanın diğer canlılardan üstün olduğuna inanması da züğürt tesellisidir. Bu insanın ezikliğinden kaynaklanan kibirdir. Hatta Diğer canlılar insandan üstün olabilir, hiç kimseye ihtiyaç duymadan hayatını idame ettirebilecek yeteneğe sahiptirler, insan gibi muhtaç değillerdir. Ayrıca insan gibi aç gözlü ve talan zihniyetinde olan başka bir canlı yoktur. @loters Kendinize lütfen hayali düşmanlar belirlemeyiniz, beni düşman olarak görmeniz size zarar verir, Bana bir etkisi olmaz. sırtınızda nefret yüküyle dolaşmak yalnızca sizi yıpratır.
Nefsi boşamak olmaz. Nefis ve ruh arasında doğru için çalışmalı, birliktelik sağlanmalıdır.
Emre Bulut
Burda yazıyı okuyan pek çok insan yanlış bir anlam çıkarmış haklı da olarak. Burada yazar nefsini boşa demiyor. Öyleyse nefsini neden boşamıyorsun diyor.Boşayamıyosun çünkü demeye getiriyor yani.İlerleyen yerlerde de zaten iyi bir nefis örneği için yapılması gereken reçeteyi veriyor.
Nefsini boşarsan senden geriye ne kalır ki..koca bir HİÇ..
Emre Bulut
Nefissiz yaşamayı keşke yaşasa..
Nefsi hayvani seyru sulukten sonra nefsi sultani olur fakat bir eşin ihanetini geri alamazsınız.