2021 2. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2021 20:01
Az önce okuduğum bir kitap hakkında bir yorum gördüm tamamen hayal ürünüdür demişti; ben kitap hakkında inceleme yazmayacaktım ama o yorumu görünce değinmek istedim çünkü gerçekten çoğu konuda bilgi sahibi oluyorsunuz.. Gör Beni… Uzun günlere yayarak, araştırarak ve sindirerek okuduğum bir kitap oldu. Aksi kitaba ve yazara hareket olurdu. Çok uzun zamandır üzerine çalışılan 593 sayfalık bir emek bu. İçinde şu zamana kadar duymadığımız o kadar çok bilgi var ki, ya da duyduğumuz ama doğru bildiğimiz yanlışları öğrendiğimiz. Bir okur değilsiniz sadece bu kitabı elinize aldığınız andan itibaren aynı zamanda bir öğrencisiniz. İnsanlık tarihi, dinler tarihi hakkında öyle güzel bir anlatımla bilgilendiriyor ki okumalara doyamıyorsunuz. Birçok karakter ve farklı farklı mekanlarda farklı olaylar var. Elbette hepsi bir noktada kesişiyor. Selim ve Ülkü birbirine çok zıt iki karakter mesela. Her bir karakter öyle güzel işlenmiş ki hem karakterleri tanıyorsunuz her şeyleri ile, hem de aralarında gelişen ilişkiye bizzat şahit oluyor yer yer hüzünlenip yer yer tebessüm ediyorsunuz. Bazen Selim’den nefret ettim. Yok artık dedim. Ama kitabın sonlarına yaklaşırken işte bu yüzdenmiş bu olanlar dedim. Zıtlıkların bu kadar güzel anlatılmasına hayran kaldım. Yine bir öz’e dönüş hikayesi. Aynı zamanda kitabı okurken aşk ile ilgili bazı cümlelerde yazar öyle güzel tespitleri var ki anlatamam. Mesela: ‘Hayat her sonu nedense hep başa bağlardı, her olguda bir döngü vardır her döngüde bir bilgi. Hayatın bilgisini alacak kadar zihni açık olanlar ancak kendi döngülerini tamamlardı.’ Çok baska bir yazar. Okurken çok fazla etkileniyorum. Yaşamaya, hayattaki amacımıza, insan nedir ve ne olmamalıdır bunları sorgulayan sorgulatan yazar Azra Kohen.
Roman
Gör BeniAkilah Azra Kohen · Everest Yayınları · 202019,3bin okunma