2021 2. kitabı
‘’Bazen insan mecbur kalır’’ Bu hikayenin özeti bu işte.Bu mecburiyet kendini mi yanındakini mi düşünmekle ilgili orası tartışılır İki mevsimlik tarım işçisi ve onların serüvenini konu edinen öykümüzü gelin birlikte konuşalım🎈 George cok akıllı Lennie ise daha saf hatta şöyle demek daha doğru tek başına yaşayamayacak kadar akıl fonksiyonlarını kullanamıyor.Bunun dışında inanılmaz bir güce de sahip ve takıntılı. Bu ikilinin kitap sonuna kadar aralarında dayanışma var hayaller var,maceralar var ve bu hayalleri okumak çok güzeldi🐰 (tavşanlar kısmı 😢 ) Hayaller hep hayal olarak kalmakla birlikte hayallerin insanlara nasıl bir güç verdiğini,direnmenin,beklemenin daha kolay hale geldiğini de anlamak mümkünHayal kurmadan yaşamak olsaydı nasıl olurdu sahiden Şimdi gerceklere gelecek olursak her ne kadar dostluk,yoldaşlık,hayaller falan gıbı okusak da ben george’un en sonunda bencilce hareket ettığını dusunuyorum.Yol george’u değiştirmiş çünkü eğer yanlıs bır şey olursa saklanması gerektıgını onu bulacagını koruyacagını soyleyen george yolun sonunda aynı seylerı düşünmedi.Onu öldürdü! hayallerde öldü belki hepsi yalandı..Net bir sonuc bulmak ımkansız bu kitaba nereden bakarsanız bakın hep bir kafa karışıklığı hep bir farkli bakış açısı cıkıyor ortaya John steinbeck kitaplarında harika betimlemeler yapıyor.Kişiler,mekanlar olağanüstü bir anlatımda Bunu çok iyi başarabilmesi de sanırım cocukken çiftliklerde çalışmasından kaynaklı.Yaşayarak aktarmak çok daha etkili.. İnanılmaz beğendiğim bu kitabı okumam için önerenlere teşekkürler okumayan varsa bende kesınlıkle tavsiye ediyorum
Roman
Fareler ve İnsanlarJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 2023211,4bin okunma