·208 syf.····Okunma: 08 Şubat 2021 01:32 “Ben bilim kurgu yazmıyorum, yazdığım tek bilim kurgu Fahrenheit 451’dir. Çünkü gerçeğe dayanılarak yazılmıştır. Bilim kurgu gerçeğin tasviridir, fantezi değil.” — Ray Bradbury
Guy Montag adında işini seven bir itfaiyeci yaptığı iş üzerine hiç düşünmemişti, karısını gerçekten seviyor muydu? Bunu bile tam olarak cevaplayamıyordu. Tüm zamanını televizyonla kaplı odalarda öldüren eşi Mildred’le beraber ömrünü geçiriyordu. Ta ki bir gece, yürüyüşe çıkan komşusu Clarisse’le karşılaşıp, hayatı sorgulamaya başlayana kadar.
- İtfaiyeci dediğime bakmayın zira o zamanlarda itfaiyeciler yangın söndürmek yerine yangın çıkarıyordu.
Olaylar, yerler ve kişiler kısıtlı olmasına rağmen sizi içine çeken kitabın dili, ilk başlarda baya bi zorlamıştı, pek zevk alarak okuduğum söylenemezdi ama ilerledikçe gizemli ve gerilimi bol olan bir romanla karşılaştım. Belli bir yere geldikten sonra su gibi akıp geçiyor.
Özellikle konusu bakımından ilk sıralara yazabileceğiniz bir kitap. Düşünsenize kitap okumayan bir toplum ve kitapları sonsuza dek yok etmeye çalışan itfaiyeciler...