seldokudu #cella
Herkese merhabalar.
Sizlere yeni bir kitap yorumu ile geldim.
Kitap bana geleli uzun zaman oldu ama yorumunu yapmak bu zamana kaldı.🙈
Ama ne demişler geç olsun güç olmasın.
İsmi dikkatinizi çekiyor önce değil mi? Ama ben anlamını kitapta bulmayı seçip arama motoruna bakmadım. Tabi merak edenler için yazmayacağım ister arar bulur isterseniz de kitapta bulursunuz cevabını ben kitapta bulmayı seçtim.
Açık konuşmak gerekirse kapak ve arka kapaktağa bakınca böyle bir hikaye beklemiyor insan okuyanlar beni anlayacaktır.
Öncelikle kitabı, yazımını, akışını ve işleyişini sevdiğimi söylemek isterim.
Gerçekten sizi içinde tutan bir kitap.
Bir kadının son nefesini vereceği anlarda bir iç döküş mü? Bir itiraf mı? Yoksa bir günah çıkarma mı? Diyebiliriz derken düşünürken hepsini de yakıştırdım.
Maral ile yararlanmasının ardından bir yolculuğa çıkıyoruz geçmişse taaa doğumuna kadar olan sürece.
İstenmeyen bir çocuk olur annesi tarafından. Oysa ne günahı vardı o mu seçip istemişti o hayatı. Babası da annesinden yaşça çok büyük olunca Maral henüz altı yaşlarındayken hayatını kaybeder. Çileli ve zor hayatı hep hor görülüp, istenmeyip, itilip, ötekileştirilerek geçer.
Her şeye rağmen tutunduğu bir dal olur.
Arkeolog olarak bir gizli görev için gittiği Şanlıurfa da Miraç ile tanışır.
Aralarında başlayan aşk ve sırlar ise Maral'ın sonunun geldiğini düşündüğü anda su yüzüne çıkar. Kendinden bile sakladığı sırları anlatırken nefesleri sayılı olduğunu düşünür.
Her şeyin açığa çıkma ve gizlenenlerin açığa çıkma zamanı için ise zaman vardır...
Okurken her konudan bulacağınız bir kitap diyebilirim ve içinize işleyen hayatın içinden bir hikaye diye de söyleyebilirim.