Kitabın Adı: Çin Masalları
Çevirmen: Kâmuran Şipal
Yayınevi : @cemyayinevi
Sayfa Sayısı: 232
Haftanın son gününden herkese merhabalar.@cemyayinevi baskısından çıkan Çin Masalları yorumu ile geldim. Kâmuran Şipal 'ın çevirmenliği ve derlemesi ile tek kelime ile muhteşemdi.Farklı kültürleri tanımak, efsaneleri, gelenek görenekleri, yaşam tarzlarına şahit olmak çok farklı bir duygu. Birbirinden güzel ve eğlenceli masalların yer aldığı eserde , olağanüstü varlıklar ve efsanevi hava çok üst seviyedeydi. Özellikle akşamları elinizde çayınız varken bu masalları okumak , çok ayrı bir zevkti. Çoğu masal şuan o bölgelerde dilden dile aktarılmaya devam ediliyormuş. Özellikle bazı masalların sonunda verilen bilgiler çok güzeldi. Verimliydi. Ben çok sevdim. Zevkle ve beğenerek okudum. Herkesin kitaplığında bulunması gereken bir eser. Ayrıca her an elinizin altında olması gereken bir eser. Elinize alıp rastgele bir masal okuduğunuz zaman bile çok farklı diyarlara yolculuk yapacaksınız.
Sırada yine @cemyayinevi baskısından çıkmış çok güzel iki masal kitabım daha var. Umarım kısa zamanda onlarla da tanışma şansımız olur.Yeni eserlerde görüşmek üzere değerli kitap dostları sevgi ile kalın ve kalbinizin bir köşesine kitaplar dizmeyi unutmayın.