2021 134. kitabı
Okunma: 19 Ekim 2021 20:16
“Gördüğümüz mucizeler sadece buzdağının tepesi belki de. Ve korkunç şeyler sonucu ortaya çıkan lûtufları fark edemiyor olabiliriz.” Sevginin, arkadaşlığın ve hayata dair ikinci bir şansın yürek burkan ama aynı zamanda içinizi ısıtan, kolay kolay unutamayacağınız öyküsünü okumaya hazır mısınız? İşte, verdiğiniz paranın her kuruşuna değecek bir kitap: modern çağın Güzel ve Çirkin’i, “Tersyüz”. Ekim ayında okuma grubumuz ile birlikte okudum ve ba-yıl-dım. Diş telleri, kavanoz dibi gözlükleri ve dağınık kızıl saçlarıyla Fern Taylor, okulun en çekici çocuğu ve kasabanın yıldız güreşçisi olan Ambrose Young’a sırılsıklam aşıktı. Ama Ambrose, ona şöyle bir bakmak için bile fazla yakışıklıydı bir zamanlar. Ta ki her şey tersyüz olana ve Ambrose'un eski yakışıklılığından eser kalmayana kadar... 11 Eylül 2001 tarihinde, yaklaşık 3 bin kişinin ölümüne neden olan ikiz kule saldırılarını bilirsiniz. Hikayenin çıkış noktası işte burası! Bu olaydan fazlasıyla etkilenen Ambrose ve en yakın dört arkadaşının küçük bir kasabadan kalkıp savaşa katılışının ve içlerinden sadece birinin geri dönüşünün hikâyesi bu. Bir kızın, yıkılmış bir çocuğa; yaralı bir savaşçının sıradan bir kıza olan aşkının hikâyesi... Kalp kırıklığının üstesinden gelen bir arkadaşlığın ve bilinen kalıpların dışına çıkan bir kahramanın hikâyesi... Kitap gerçekten akıcı ve güzeldi. Fern ve Ambrose’un hikâyesi aracılığıyla asıl güzelliğin insanın içinde olduğunu keşfedeceğiniz bir kurgu ve sizi hiç sıkmayan, boğmayan bir anlatım sunuyor. Kitabın en sevdiğim karakteri Fern’in kas distrofisinden muzdarip, tekerlekli sandalyeye mahkûm kuzeni Bailey oldu. Hem cesaret hem de karakter anlamında, gerçek hayatta onun gibi biriyle arkadaş olmayı çok isterdim. Fern'in en yakın arkadaşı Rita ise, özünde iyi bir kız fakat yanlış seçimler yapıyor ve bu seçimleri kitabımızın seyrini de etkiliyor. Nasıl mı? Cevap, kitabın sayfaları arasında saklı. Sizler de eski masallardan uyarlanan yepyeni kurguları ilginç buluyorsanız bu kitabı mutlaka okuyun. Duygusal bir insansanız yanınızdan peçetenizi de eksik etmeyin, uyarmadı demeyin!
TersyüzAmy Harmon · Yabancı Yayınları · 20172,507 okunma