Tersyüz

Yabancı Yayınları
Orijinal Adı:
Making Faces

2024 91. kitabı
Bailey gibi bir karakteri okuduğum için çok mutluyum öncelikle... Kitap çok duygusal ve güzeldi, içinde cidden çok anlamlı sözler vardı. Sadece romantik bir kitap okuyormuş gibi asla hissettirmiyordu. Her karakterini sevdim ve bağlandım özellikle bailey'e... Çiftin aşkını da sevdim genel olarak. Bazi şeyleri oturtamamis olsamda üzerinde çok durmadim ve fazlasıyla keyif alıp, hüngür hüngür ağladım için 10 puanı şak diye yapıştırdım. !!!BOYKOT YAZAR, LUTFEN OKUMAYİN, OKUYACAKSANİZ DA PDF TERCİH EDİN!!!
TersyüzAmy Harmon · Yabancı Yayınları · 20172,502 okunma
modern çağın güzel ve çirkini
2023 24. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2023 02:08
İşte aşk bu. Arkadaşlık bu. Hayatın gerçekleri bu, dediğim bir kitaptı. Kimse kusursuz değildi. Her karakter bana bir şey öğretti. Bailey, hiçbir şey yolunda değilken bile pozitif olabilmenin mümkün olabileceğini, Ambrose, her şeyini kaybettikten sonra bile hayata dönmenin mümkün olabileceğini, Fern ise aşkın ve dostluğun nasıl bir şey olduğunu gösterdi bana. Bu kitap asıl güzelliğin içte olduğunu, dış güzelliğin geçici olduğunu tekrar gösterdi. Görünüşü yüzünden sevilmeyi hak etmediğini düşünen Fern'nin küçüklüğüne kalbimi bıraktım. Ve böyle düşünmesine rağmen dış güzelliğini kaybetmiş birini sevmeye devam etmesi aslında böyle düşünmediğini, böyle düşünmek zorunda bırakıldığının göstergesi. Aşk romanları okumayı pek sevmiyorum çünkü çokça abartı var. Ama bu kitap hiç abartı gelmedi. Her duygu yerli yerindeydi. Yazarın dili yalındı ve konu hoştu. Çerezlik vakit geçirmek için güzel bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Edebiyat-Düşünce
2022 30. kitabı
Okunma: 27 Ağustos 2022 00:00
Ah ağlamaktan zar zor bitirdiğim bir kitaptı o yüzden okumam da 1-2 günü aldı. Ambrose Young lisenin ve kasabanın en yakışıklı en güçlü en karizmatik en aşık olunası erkeği ve güreşi tabiki de. Fern Taylor ise ona zıt olarak annesi tarafından bile çirkin diye hitap edilen çirkin minyon kızımız Ambrose halkın ondan bu kadar beklenti dolu olmasından, sürekli güreşten kazanarak çıkmaktan artık çok sıkılıyor ve gruptaki beş arkadaşını da ikna ederek savaşa gidiyor. Dönmelerine çok az bir süre kaldığında ise mayının üzerinden geçmelerinden dolayı arkadaşlarının hepsini kaybediyor ve kendisi de kasabaya artık tüm yüzü dağılmış bir gözü kör, bir gözü de sağır bir şekilde dönüyor. “Böyle bir zirveden tepetaklak düşmek ne zordu.” Biricik Fern onu hiçbir koşul ve şartta asla yalnız bırakmıyor ve aralarındaki aşk zamanla gelişiyor. Beni çok duygulandıran bir hikaye oldu özellikle Bailey’nin bu kadar hayat dolu oluşu, asla yılmaması ve kendisiyle bu kadar barışık olması çok güzeldi. Bailey’i kaybettikleri zaman bir arkadaşımı kaybetmişim gibi üzüldüm çünkü ona karşı arkadaşlık bağımı oluşturmuştum bile...
2017 6. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2017 14:50
Başlarda bu kitap beni pek sarmaz falan diyerek başladım. Ancak daha sonra elimden bırakamadım. Herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum. Bu kitap bana insanların sadece dış görünüşüne bakarak yargılamamayı öğretti. Açıkçası bakış açımı değiştiren bir kitap oldu diyebilirim. Fern ile çok fazla ortak noktamız vardı. Sürekli "Bu kız aynı ben yaa.." derken buldum kendimi.
2023 1. kitabı
Okunma: 31 Mart 2023 00:00
Uzun zaman sonra, okurken beni duygusal anlamda etkileyen bir kitapla geldim. Başlamadan önce Tersyüz’ü almama ve okumama vesile olan herkese çok teşekkür ederim. Bu kitabı nasıl bu kadar geç okudum, kendime bunu nasıl yaptım bilmiyorum. Ama geç olsun güç olmasın diyerek yorumuma başlıyorum. Kitaba başlamadan önce bu kadar sevebileceğimi tahmin etmemiştim ama sayfaları çevirirken yüreğim bazen hüzünle bazen de sevgiyle burkuldu. Her bir karakter tamamen gerçeği yansıtıyordu. Belki de bu yüzden etkiledi beni, bilemiyorum. Karakterlerin hepsinde kendinizi bulabilmeniz mümkün. Çünkü hiçbir karakter tam anlamıyla mükemmel değil. Birkaç karakterden bahsedecek olursam; Fern’in büyürken kendine karşı olan yaklaşımı, kendisini bir kalıba sokup değerlendirmesi yüreğimi sızlattı. Ambrose’un ise her şeyini kaybettikten sonra sevgiyle iyileşmesi, yaşadıklarına rağmen hayata geri dönmesi.. bana tekrar ayağa kalkmanın mümkün olabileceğini gösterdi. Ve Bailey.. hayatında yoluna gitmeyen onca şey varken bile hep pozitifti, beni en çok yaralayan karakter de o oldu aslında. Bana güç verdi, öğretici oldu. Sevgi.. bu kelime sadece doldurma ve öylesine bir kelime değildi. Gayet içi dolu, anlamlı ve iyileştiriciydi. Dostluk.. Birbirine sahip arkadaşlar olmanın ne kadar mükemmel olduğunu, yolunda gitmeyen şeyler olsa dahi kurulan dünyada mutlu olunabileceğini gösterdi. Bu karakterlerin yüreğimden ve aklımdan silinip gitmesini istemiyorum. Gerçekliğiyle beni sarstığı için kitapta emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayata dair her şeyi kaybetmenin ‘anlık’ olduğunu bir kere daha yüzüme çarptı. Önermekten asla sıkılmayacağım, hayatımda yeri hep olacak olan kitap oldu Tersyüz.
2021 22. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2021 01:39
Tersyüz, 4-5 yıldır deli gibi merak ettiğim ama alma fırsatını bulamadığım bir kitaptı. Herkesin favorilerinde olmasından dolayı beklentim de yüksekti. Ve kitap sonuna kadar abartılmayı hak ediyor, hiç hayal kırıklığına uğratmadı çünkü mükemmeldi. Kitap, Güzel ve Çirkin retellingi. Ambrose Young okulun en çekici çocuğu ve kasabanın yıldız güreşçisiydi. Fern Taylor, Ambrose Young’a âşıktı ama asla onunla birlikte olabileceğini düşünmemişti. Ta ki her şey tam tersi haline gelene ve Ambrose’nin eski yakışıklılığından eser kalmayana kadar. Not=kitabın arka kapağında en önemli olaylardan biri dan diye yazılmış o yüzden bence arka kapağını okumayın. Tersyüz, genç-yetişkin türünde okuduğum en iyi eserlerden biriydi. Bu türdeki kitapları zor beğenirim çünkü hep bir şeyler eksik olur. Ama Tersyüz kesinlikle harikaydı. İçindeki aşk, arkadaşlık, aile ilişkileri hepsi dozundaydı. Aşırı sürükleyici ve akıcıydı; kitap öylesine bağlıyor ki kendisine sonunu merak etsem de asla bitirmek istemedim. Yazar verdiği mesajlarla bol bol düşündürüyor, hayatınızı sorgulatıyor, değerini bilmediğiniz güzelliklerden bahsederken canınızı yakıyor. Her şey olması gerektiği gibi, aceleye gelmeden, belli bir süreç içerisinde gerçekleşiyor. Karakterlerimiz 2 günde tanışıp 3.günde ben sensiz yaşayamam moduna girmiyorlar. Hepsini yakından tanıyabilme fırsatı bulduğumuz için çok bağlandım onlara. Yazar kalbimi o kadar çok kırdı ki bir ara ağlamamın bitmesini bekledim devam edebilmek için. Düşününce bile gözlerim doluyor. Karakterler harika kurgulanmış; günlük hayatta karşılaşabileceğimiz, hatalar yapabilen kusursuz olmayan kişilerdi. Bailey, Fern, Ambrose, Rita, Ambrose’un arkadaşları ve aileleri... Hepsinde kendinizden bir parça bulabiliyorsunuz; acılarını, pişmanlıklarını, mutluluklarını kalbinizin
2021 27. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2021 02:16
Tersyüz ~ #kitapyorumu • "Herkes birileri için ana karakterdir." diye yorum yaptı. "Önemsiz bir karakter yoktur." • Esas kızımız Fern, çocukluğundan beri Ambrose Young'a aşık ve kendisini asla ona lâyık bulmayan bir kız. Çünkü herkes tarafından "çirkin" görülen, kendisini de çirkin hisseden biri. Ambrose ise okulun güreş takımındaki bir güreşçi ve dış görünüşüyle herkesi hayran bırakan bir çocuk. Ancak Ambrose, gittiği savaştan yaralı olarak dönüyor ve Fern ile ikisi 'tersyüz' olmuş bir yaşantıya sahip oluyorlar. Sonrasında yaşanan olaylar birçok gelişmeye sebep oluyor ve biz de bu olayları bir güzel okuyoruz. Tersyüz beni gerçekten çok etkiledi. Fern ve Ambrose'un ilişkisi, duyguları, o duyguları yansıtma şekilleri... Her şeyiyle çok etkilendim. Ama beni asıl etkileyen Bailey karakteri oldu. Bailey, Fern'in kuzeni. Kas distrofisine sahip ve çocukluğundan beri bununla yüzleşerek büyümüş birisi. Kitap boyunca en muhteşem ve en duygusal sahneler ona aitti. Onun düşünce şekli, yaşayış şekli, çevresindekilere olan etkisi... Muhteşem bir karakterdi. Kitabı okurken ağlamamıştım ama üzerine düşündükçe ağlayasım geliyor Yazar duygusallıkta müthiş bir iş çıkarmış. Kitapta sizi etkileyecek ve ağlatacak bir sürü konuşma ve olay var; her biri de çok gerçekçi, çok etkileyici yazılmıştı. Fern'in kendisini yetersiz bulması, Ambrose'un herkesin beklentilerini boşa çıkarma korkusu, savaşın değdiği yaşamlar, yanlış seçimler, Bailey (evet tek başına Bailey yeterli)... Çok güzel yazılmışlardı. Kitaptaki tüm olayları tahmin edebildim ancak yazarın asıl amacı duyguları yansıtmak olduğu için yine de çok etkilendim. Ancak beni rahatsız eden şeyler de olmadı değil. Kitapta çok fazla siyaset ve din vurgusu vardı. 11 Eylül saldırılarından, kutsal kitap ve Amerikan ulusçuluğuna kadar birçok konu
2018 63. kitabı
Genel olarak kitap alışverişi yaptığım zaman alacağım kitapla ilgili çok fazla yorum okumam, okumamaya çalışırım. Bunun sebebi kitapla ilgili çok bilgi sahibi olmak istememem. Ama Tersyüz kitabını almadan önce sıkı bir araştırma yaptım. Kitapla ilgili o kadar fazla yorum okudum ki... Amacım olumsuz bir yorum bulmaktı ancak bulamadım. Bu sebepten dolayı kitabı aldım ve hemen okudum. İyi ki de okudum. Çünkü çok fazla beğendim. Zaten arka kapağını okuduğum zaman "Bu benim kitabım" demiştim Güzel ve Çirkin'i bilmeyeniniz yoktur. İşte Tersyüz kitabı da modern zamanın Güzel ve Çirkini. Ambrose okulun en çekici çocuğu, kasabanın ise gözde güreşçisidir. Fern ise Ambrose Young'a aşık olan kızlardan yalnızca biridir. Ambrose o kadar yakışıklıdır ki Fern Taylor ona aşık olsa bile birlikte olamayacaklarını düşünür. Ancak bir şey olur ve her şey değişir. İlklerde biraz sıkılmıştım ancak kitap ilerledikçe konu ve karakterler daha fazla sardı. Kitap beni çok fazla ağlattı. Çok duygusal ve dolu dolu bir kitaptı bence. Fern en sevdiğim karakterdi. Çok olgun, anlayışlı ve gerçek bir âşıktı. İşlediği konu, karakterler ve olay çok iyi bir şekilde kaleme alınmış. Çok fazla güzeldi. Mutlaka ve mutlaka alıp okumanızı öneririm.
TersyüzAmy Harmon · Yabancı Yayınları · 20172,502 okunma
soyulduğunda gülen, hırsızlardan bir şey çalar
2025 2. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2025 16:18
Tersyüz Son 50 sayfasını ağlamaktan zar zor okudum. Beni neden bu kadar çok etkiledi bilmiyorum. Bailey'nin yaşama sevincini, Fern'in ruhunu, Ambrose'un hayata yeniden tutunmasını çok sevdim. Klasik bir aşk hikayesi olacak diye beklerken bana çok farklı duygular, hisler yaşattı bu kitap. Bailey karakterine çok çok fazla saygı duydum. Kitabın konusunu yazmaktansa hislerimi yazmanın daha önemli olduğuna karar verdiğim için burada bırakıyorum. Ancak benim için kitabın konusundan daha da derin ve farklıydı. Çünkü ben kitapta çok fazla şey buldum ve bunlar içime işledi. Herkeste aynı olmayabilir etkisi. Umarım birileri benim bu incelememi görür ve bu kitaba bir şans verir.
2020 102. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2020 17:07
Fern uzun zamandır Ambrose Young’a aşıktır. Kısa boylu, kıvırcık kısa saçlara sahip, gözlüklü ve diş teli takan bir kızdır. Ambrose ise yakışıklı, uzun boylu, herkesin dikkatini çeken ve kasabanın gurur duyduğu bir güreşçidir. Fern, Ambrose ile birlikte olamayacağını kabullenmiş ve kimseye bu konudan bahsetmemiştir. Liseden mezun olduktan sonra Ambrose ve arkadaşları askere giderler. Ancak geri döndüklerinde hiçbir şey eskisi gibi değildir. Fern bu sürede günden güne güzelleşirken, Ambrose aldığı savaş yaraları nedeniyle insan içine çıkmayan, sadece geceleri gizlice etrafta gezen biri haline gelmiştir. Her şeyin dış görünüşten ibaret olmadığını, arkadaşlığın, ailenin önemini, insanlar arasındaki bağların aradan zaman geçse bile kopmayacağını anlatıyordu. Fern’in o kadar güzel bir kalbi vardı ki Ambrose onun güzelliğinden önce kalbine aşık oldu. O küçücük kız Ambrose’un hayata tutunma nedeni oldu diyebilirim. Ayrıca Fern’in kuzeni Bailey… Kas hastalığı nedeni ile yürüyemezken çoğu insandan daha fazla şey başarmış biri bence Kendi gibi harika fikirleri olan biriydi. Aynı zamanda Ambrose, Fern ve Bailey arasındaki ilişkiye bayıldım. Aşkın kusurları görmeyen kör bir tarafının olduğu ve aşık olunca dış görünüşün bir öneminin kalmadığı anlatılıyordu. Bana hissettirdiklerini tarif bile edemem. Çok sakin olaysız bir kitap olmasına rağmen içinde harika duygular barındırıyor.

Amy HarmonYazar · 13 kitap
Amy Harmon, yazmanın yapmak istediği bir şey olduğunu erken yaşta fark etti ve büyürken zamanını şarkı sözü yazmakla hikaye yazmak arasında paylaştırdı. Buğday tarlalarının arasında, televizyonsuz büyümek ve eğlenmek için tek sahip olduğu şeylerin kitapları ve kardeşleri olması neyin bir hikaye olduğu konusunda güçlü bir duygu geliştirdi onda. Amy Harmon, muhteşem bir konuşmacı, bir ilkokul öğretmeni, bir ortaokul öğretmeni, evde eğitim veren bir anne ve Glayds Knight'ın yönettiği Grammy Ödüllü Saints Unified Voices Choir'ın bir üyesidir.  Dört çocuğu ve güreşçi bir eşi vardır.