Puan vermedi·464 syf.····Okunma: 18 Ekim 2021 21:50 Not: Kitabi okumayanlar lutfen yorumumu okumasin. #tatkaciran var.
#Kitapdunyammerkez grubu #doguyukesfet grubunun ek okumasi olarak grupca okudugumuz bir kitap.
#tatkaciran
(Güç kimin eline geçerse eziyeti o taraf yaptı. 14 Temmuz 1789’da halkın Bastil hapishanesini basmasıyla ihtilalin fitili ateşlenmiş. 40 bin civarında insan giyotinde öldürülmüş, 1793-1794 tarihe Terör İktidarı olarak geçmiş.)
Galiba kitabın en güzel yanı bizleri Fransız İhtilalini araştırmaya yönlendirmesi oldu.
Cahil halkın eline güç geçtiğinde kendisine yapılanların aynısını rahatlıkla yapacağını okuduk. Amaç haksızlıklara isyan etmekken bütün soyluları öldürmeye başladılar. Soylular da aynısını halka, köylülere yapmıştı.
Baba, kız ve onların yakın çevresinde olan kişilerin birbirleriyle olan ilişkilerini çok beğendim. Birbirlerini ne kadar sevdiklerini ve saygı duyduklarını bence çok güzel hissettirdi kitap. Kadın sevdiği adam için Fransa’ya gitti, bence aralarında aşk sözcükleri olmasa da çok güzel verilmişti duygular. Hepsini çok sevdim. Hepsinin Lucie’nin gözlerinin içine bakması, onun söylediklerini ve yaptıklarını çok önemsemeleri ve Lucie’nin de “bu işi bize bırak” tarzındaki lafları hiç itirazsız yerine getirmesi benim çok hoşuma gitti.
Kitapta tek bir favori karakterim var o da Sidney Cartoon. Kitabın sonlarına doğru bir ara eğer ölürse kitabı kaldırır atarım ve bu kitaptan nefret ederim diye düşündüm ama sonra da kitaptaki tek kahraman olduğuna karar verdim. Sessizce ağlaması sahnesinden itibaren favori karakterim oldu. Bir kahraman olarak öldü.