Puan vermedi·504 syf.····Okunma: 31 Ekim 2021 23:33 Osman.. Ah be Osman diyorum aslında. Ayfer Tunç'un Kapak Kızı, Yeşil Peri Gecesi Ve Osman üçlemesinin son kitabı. Benim de bu üçlemedeki favorim. 2021 Vedat Türkali roman ödülünün de sahibi. Kurgusu, anlatış biçimi, yazılış şekli bakımından da ödülü kesinlikle hak ediyor. Kitap Osman'ın yakın çevresindeki kişilerle yapılan röportajlar ile Osman'ın zaman zaman günlük şeklinde tuttuğu defterlerinden oluşuyor. İkinci kitapta Osman'a biraz sitemliydim. Bu sefer söz sırası kendisindeydi. Osman'ı haklı buldum mu belki biraz ama Osman'ı kendime çok yakın bulduğum kesin. Osman kendi içinde kaybolmuş bir adam. Aslında çok da güzel bir adam fakat hayatı onun kadar güzel değil maalesef. Sürekli bir şeylere tutunmaya çalışıyor fakat nafile. En sonunda da deli divane aşık olduğu Şebnem'e tutunuyor ama asıl ölümü de onun tarafından yaşıyor. - Oblomov'dan beter haldeyim. İlya İlyiç acınası yaşamıyla uzlaşmıştı en azından, ben uzlaşamadım. Uzlaşamadığım tek şey de kendi yaşamım oldu.-
Her okuduğum kitabıyla Ayfer Tunç'a olan hayranlığım bir kat daha artıyor. Bu üçleme de kesinlikle okunması gerekenlerden