Baba sevgisi uğruna
2021 125. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2021 22:10
Troya savaşının güçlü komutanı ve Akhalarin lideri, aynı zamanda Helen'in kocası Menelaos'un da abisi olan Agamemnon, Truva'ya giden gemilerin rüzgarsızlıktan ilerleyememesinden dolayı kızı Iphigena'yi Tanrıça Artemis'e kurban eder. Bunu öğrenen karısı, on yıl süren Truva savaşından galip bir şekilde dönen kocasını aşığı ile birlikte öldürür. Eserdeki olaylar bundan sonra başlar. Bu anlattıklarım tiyatroda geçmez. Agamemnon'un kızı Elektra erkek kardeşi Orestes'i şehirden kaçırıp ilerde babalarının öcünü almak için planlar yaparlar. Bakalım Tanrılar bu yolda kimlerin yanında duracak? Yunan tragedyalarında en çok işlenen konulardan biri olan Truva savaşı öncesi ve sonra anlatılarından biri olan bu eser incecik hacmiyle yoğun bir anlatı barındırmaktadır. Mitoloji severlere tavsiye olunur.
Mitoloji
ElektraSophokles · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20213,842 okunma
Elektra demişken Jung ile ilgili Soul Keeper filmini öneririm. Filmdeki Tumbalalaika müziğini seveceğinizi umuyorum. İzlediyip dinlediyseniz de ne mutlu 🤗🙋‍♂️ Bu arada Tragedya ve komedyanın tarihte nasıl ortaya çıktığını ve hangi kelimelere dayandığını anlattım. Video Linki: youtu.be/ZGQC2x7tcJ4