2021 78. kitabı
Okunma: 05 Kasım 2021 08:56
O kadar güzellerde ki okurken hep tebessümle karşılık verdim onlara. Çok naif yazılmışlar. Mahir’in ve Zeynep’in hislerini, yaşanmışlıkları ve yaşanılacak şeyleri kendimi onların yerine koyarak empati kurmaya çalıştığım bir kitap oldu. Mahir üniversite yıllarında azimli çalışkan bir genç olup hayatını sadece derslerine adapte etmiş bir insan. Bir gün Zeynep’le karşılaşır kütüphane de ve onu görmezden gelir sadece bir kaç saniye bakışma geçer aralarında ama bu Mahir’e bile ters gelen bir şeydir. Zeynep ise Mahir’den hoşlanmış onu uzaktan izlemeye başlamıştır. Sürekli Mahir’in neler yaptığını merak edip arkadaşlarıyla irtibat halinde olmuştur. Ama Mahir bu tarz şeyleri sevmediği için hep rahatsız olmuş ve onu reddetmiştir. Artık üniversite bitmiş herkes hayatına yön vermiştir. Birisi hariç Mahir. Mahir kesinlikle kendini boşluğa düşmüş ne yapacağını bilemez. Bir işi bile yoktur çünkü yapabileceği bir sürü iş varken hiç birine ısınamamıştır. Onun sevdiği tek şey ders çalışmaktır. Ablası Mahir’in bu hallerine üzülür ve hayatına birilerini almasını ister o zaman ne istediğine karar vereceğini sanır. Bir kaç görüşme yapması İçin çevresindeki kızlardan bir kaçını seçer ve Mahir ile bir görüşme ayarlar. Mahir bir kaç kişi ile görüştür ama istemez zaten istemiyordu hazır değildi böyle şeylere derken bir gün Zeynep’le karşılaşır ve onu zamanında nasıl reddettiğini nasıl kırdığını nasıl üzdüğünü anlar. Peki Mahir Zeynep’i gördüğünde onunla konuşmak istediğinde Zeynep kabul etmiş midir ? Mahir Zeynep’in hatuna girebilecek midir ? Kendini affettirebilecek mi ? Kitap çok güzeldi arkadaşlar. Özellikle Mahir’in içini dökmek için yazdığı o mektuplar beni benden aldı.
Aşk En NihayetindeBüşra Köprü · Ephesus Yayınları · 2021174 okunma